Smażony łosoś z wesołą salsą z mango

Przepis na smażonego łososia z wesołą salsą z mango.
Przepis: Reza

Składniki:

  • 6x220g fileta z łososia norweskiego ze skórą
  • szczypta płatków chilli do każdego fileta
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek do smażenia


Mango salsa:

  • 2 dojrzałe owoce mango pokrojone w kostkę
  • 1 czerwona cebula porządnie posiekana
  • czerwone papryczki chilli posiekane bez pestek
  • 2 łyżki stołowe posiekanej kolendry
  • skórka z jednej limonki i sok z 2 limonek
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • sól
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek


Przygotowanie:

  1. By zrobić salsę, wrzuć wszystkie składniki do miski i wymieszaj. Odstaw na bok.
  2. Przypraw filety solą i płatkami chilli.
  3. Porządnie rozgrzej dużą patelnię z grubym dnem
  4. Dodaj oliwę i usmaż partiami filety. 2 minuty na stronę bez skóry i 3 minuty na stronę ze skórą. Skórka ma być fajnie chrupiąca.
  5. Zdejmij z patelni i serwuj na talerzu. Na górę dodaj salsę i zieleninę, na jaką tylko masz ochotę.


Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat