Spring Rolls z tofu i warzywami na Andrzejki

Andrzejki w stylu…azjatyckim! Przepis kulinarny.
Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Spring Rolls z tofu i warzywami

  • Ilość porcji: 1
  • Czas: 10
  • Poziom ostrości: 0

Składniki:

  • 6 arkuszy Papieru tapiokowego do sajonek House of Asia
  • 1 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 3 łyżki Sosu satay Ros Thai Thai
  • 150 g tofu
  • 6 małych liści sałaty (np. lodowej)
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka
  • 1/2 marchewki pokrojonej w cienkie słupki
  • 1/2 małej czerwonej papryki pokrojonej w słupki
  • 1/2 ogórka pokrojonego w słupki
  • Kilka łyżek poszatkowanej czerwonej kapusty
  • 1 ½ łyżki oliwy z oliwek
  • Kilka gałązek kolendry

Sposób przygotowania:

  1. Zamarynuj cebulę w sosie sojowym.
  2. Tofu pokrój na plastry i usmaż na oliwie, na złocisty kolor.
  3. Na papierze układaj kolejno: sałatę, tofu, marchew, kapustę, ogórka, paprykę, cebulę i kolendrę.
  4. Zwiń w cienki krokiet, czyli w rulon o szczelnie zamkniętych na brzegach.
  5. Gotowe spring rollsy podawaj z sosem orzechowym satay.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat