Świąteczna dorada

Pieczona dorada z nutą rozmarynu i pomarańczy - przepis kulinarny.
Zainspiruj się pomysłem od Vegety Natur na bożonarodzeniowy obiad!

Pieczona dorada z nutą rozmarynu i pomarańczy

Składniki:

  • Patroszona dorada
  • Vegeta Natur do ryb i owoców morza
  • Cytryna
  • Rozmaryn
  • Pomarańcza
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Środek ryby skropić delikatnie sokiem z cytryny, a następnie włożyć gałązkę rozmarynu. Z wierzchu oprószyć przyprawą Vegeta Natur do ryb i owoców morza. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie rybę ułożyć na folii aluminiowej, skropić oliwą, a na wierzchu ułożyć 2-3 plastry pomarańczy. Zawinąć szczelnie, umieścić na brytfance i piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Serwować z cząstkami pieczonej pomarańczy lub cytryny oraz sałatą.

Fot. Podravka
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat