Świąteczne grzanki z Almette

Świąteczne grzanki z Almette, wędzonym pstrągiem, granatem i ziołami.
Świąteczne grzanki z Almette, wędzonym pstrągiem, granatem i ziołami, będą niezwykle kreatywną propozycją podczas uroczystego śniadania.

Tak zaskakującego menu chyba nikt się nie spodziewa… i o to właśnie chodzi! Święta są bowiem czasem uśmiechu, radości i wielu wspaniałych inspiracji. A smak inspiracji kulinarnych Almette na pewno będzie niezapomniany!

Przepis poleca Asia Matyjek, blogerka kulinarna, pasjonatka sezonowej kuchni i zdrowego smacznego jedzenia.

ŚWIĄTECZNE GRZANKI Z ALMETTE, WĘDZONYM PSTRĄGIEM, GRANATEM I ZIOŁAMI

  • Czas przygotowania: 30 min.

Składniki:

  • 6 kromek ciemnego pieczywa
  • 2 serki Almette z ziołami
  • oliwa z oliwek
  • ząbek czosnku
  • 100 g wędzonego pstrąga
  • ziarna granatu
  • zioła
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Na patelni, na oliwie z czosnkiem przez chwilę rumienimy chleb. Odsączamy go na ręczniku papierowym. Każdą kromkę solidnie smarujemy serkiem Almette. Na serku układamy rybę. Dodajemy ziarna granatu i zioła oraz sól i pieprz do smaku.

Smacznego!

Fot. Almette
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat