Syrniczki rosyjskie

Przepis na syrniczki rosyjskie.
Przepis na smaczne syrniczki rosyjskie.

Składniki:

  • 1 jajo,
  • 250g twarogu kruchego,
  • 3 kopiate łyżki kaszy manny,
  • 1 łyżka miodu


Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki mieszamy
  2. Zwilżamy dłonie wodą i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczamy.
  3. Takie grube placuszki dajemy na rozgrzaną patelnię posmarowaną dobrym olejem kokosowym.
  4. Smażymy po 5 minut z każdej strony.

To jest przepis bazowy, ale warto eksperymentować dodając owoce lub robiąc je na wytrawnie np. z szynką, szczypiorkiem, cebulką a potem natrzeć je czosnkiem. Na słodko są pyszne same lub podane z konfiturą lub jogurtem greckim.

Agnieszka Brewka
(agnieszka.brewka@dlalejdis.pl)

Fot. Agnieszka Brewka




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat