Torciki z galaretką

Przepis na torciki z galaretką.
Przepis na pyszne torciki z galaretką.

Składniki:
Ciasto:

  • 65 g mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka do pieczenia,
  • 60 g cukru,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 2 jajka,
  • 1,5 łyżki oleju,
  • niecała łyżka octu owocowego.


Krem:

  • 200 g śmietany kremówki,
  • 1 torebka zagęstnik do śmietany,
  • pół łyżeczki cukru,
  • 0,5 torebki cukru waniliowego,
  • 125 g galaretki.


W misce mieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, olej oraz ocet. Wszystko miksować 2 minuty aż powstanie gładkie ciasto. Napełnić ciastem papierowe foremki, piec 15 minut w temp 180 *C. Po upieczeniu poczekać aż torciki ostygną. Przygotować krem: śmietanę ubić z zagęstnikiem, cukrem, cukrem waniliowym. Galaretkę rozrobić w kubeczku i wymieszać ze śmietaną. Na każdą mufinkę wyłożyć porcję kremu.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat