TORTILLA Z SZARPANYM JACKRUITEM I WARZYWAMI

Andrzejki w stylu…azjatyckim! Przepis kulinarny.
Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

TORTILLA Z SZARPANYM JACKRUITEM I WARZYWAMI

  • Liczba porcji: 4
  • Poziom ostrości: 1
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Poziom trudności: 1

Składniki:

  • 1 puszka Jackfruita zielonego szarpanego QF
  • 4 Wrapy pszenne Casa de Mexico
  • 3 łyżki Sosu do kaczki po pekińsku House of Asia
  • Ulubione warzywa: np. cebula, kapusta, papryka, marchewka, pak choi
  • 2 łyżki oleju rzepakowego lub ryżowego
  • 3 łyżki wody
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

  1. Jackfruita przełóż na sitko, odcedź z zalewy i przepłucz dokładnie pod bieżącą wodą. Odciśnij nadmiar wody i przełóż do miseczki.
  2. Pokrój warzywa w drobne paski.
  3. Rozgrzej olej na patelni, następnie dodaj pokrojoną cebulę i lekko podsmaż. Następnie dodaj jackfruita i smaż do lekkiego zbrązowienia, od czasu do czasu mieszaj całość.
  4. W osobnej miseczce wymieszaj sos do kaczki po pekińsku z wodą. Tak rozrobiony sos dodaj na patelnię, wymieszaj z jackfruitem i cebulą.
  5. Po chwili dodaj resztę warzyw i smaż jeszcze ok. minuty, pod koniec dopraw do smaku szczyptą soli.
  6. Na każdej połowie tortilli ułóż farsz, następnie złóż je na pół i jeszcze raz na pół, tak aby powstał trójkąt.
  7. Tak przygotowane wrapy podgrzej na patelni grillowej lub w opiekaczu.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat