Nowe pojemniki pozwalają mleć składniki na dwie różne grubości, a różnokolorowe zamknięcia poszczególnych przypraw są łatwe do odnalezienia na półce czy w szufladzie.
Kotányi, producent wysokiej jakości przypraw, wprowadza na rynek nową linię młynków. Wśród nich znajdziemy aromatyczne propozycje z różnych zakątków świata, które wzbogacą smak zarówno dań mięsnych, jak i sałatek czy deserów.
Dwa stopnie kulinarnego wtajemniczenia
Wyjątkową cechą nowych młynków Kotányi jest możliwość dwustopniowego mielenia. Dzięki regulacji uzyskamy drobne lub większe kawałki przypraw, które smacznie wkomponują się w intensywność i konsystencję przygotowywanej potrawy. Zmiana grubości jest bardzo łatwa – po wysunięciu młynka do góry i jego przekręceniu, ze szklanego pojemniczka wydobędziemy większe kawałki, które nadadzą potrawie wyrazistość. Miałką wersję przypraw uzyskamy po naciśnięciu młynka.
Celuj w kolory
Niezwykle funkcjonalne podczas codziennych, kulinarnych przygód są różnokolorowe zamknięcia pojemniczków. Ich barwy zostały dobrane tak, abyśmy w szybki i intuicyjny sposób mogli odnaleźć odpowiedni pojemnik na półce z przyprawami w domu czy w sklepie. Poszczególne kolory zamknięć młynków przypisane są konkretnym kompozycjom smakowym. W czarnych młynkach znajdziemy pieprz, w zielonych mieszanki ziołowych przypraw, a w młynkach białych różne rodzaje soli. Miłośnicy słodkich dodatków odnajdą swoje ulubione smaki w młynkach o złotym kolorze, które wypełnione są czekoladą lub karmelem z wanilią.
Młynki z przyprawami Kotányi o 2 grubościach mielenia
Cena: ok. 7-8 zł
Słone przyprawy i mieszanki przypraw: Chili, Chili – Birds Eye, Chili – Jalapeno, Chili – Scotch Bonnet, Curry, Czosnek, Przyprawa do ryb i owoców morza, Przyprawa do sałatek i warzyw, Przyprawa do steku i potraw z grilla, Pieprz czarny, Pieprz kolorowy, Sól czosnkowo-ziołowa, Sól Halit, Sól Himalajska, Sól Karpacka, Sól morska jodowana, Zioła włoskie, Zioła prowansalskie
Słodkie przyprawy i mieszanki przypraw: Choco&Chili, Cukier cynamonowy, Czekolada, Karmel i wanilia
Fot. Kotányi
IP