Weekendowe grillowanie ze smakiem

Kaszanka z warzywami - przepis.
Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend?

Kaszanka z warzywami

  • czas przygotowania: 25 min

Składniki główne:

  • 3 kaszanki (np. gryczane od JBB Bałdyga)
  • Cukinia
  • Bakłażan
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm. Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części. Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki grilluj, aż się zarumienią. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat