Weekendowy pomysł na obiad

Roladka z kurczaka z boczkiem - przepis kulinarny.
Obowiązkowe pozycje w niedzielnym menu to tradycyjny rosół i mielony z ziemniakami.

Jednak, aby uniknąć kulinarnej rutyny, warto odrobinę poeksperymentować w kuchni i urozmaicić weekendowe spotkania z rodziną przy stole o nowe przepisy.

Roladka z kurczaka z boczkiem

  • czas przygotowania: 20 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • Około 6 podłużnych plastrów boczku (np. od JBB Bałdyga)
  • Kilka suszonych pomidorów
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka rozbij i dopraw solą oraz pieprzem. Ułóż pierś z kurczaka na plasterkach boczku, a na środek piersi daj suszone pomidory, listki bazylii i zwiń. Piecz przez ok. 20 minut w 200°C.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat