Wielkanocne dania godne uznania

Wielkanocny pasztet, żur i bigos z przyprawami Galeo.
Przyprawowe propozycje GALEO na Święta Wielkanocne, gwarantują prawdziwie domowy i tradycyjny smak przygotowywanych potraw.

Zarówno najbardziej popularne dania mięsne, jak i przyrządzane specjalnie na tę okazję: pasztety, dania z kapusty czy tradycyjne zupy, zyskają wspaniały aromat i zachwycą swoim smakiem wszystkich domowników.

Tradycyjny, staropolski stół na Wielkanoc uginał się od ilości potraw i rodzajów dań. Szynka gotowana i surowa, baleron, wędzona polędwica, domowe kiełbasy, marynowana szynka cielęca, pieczone prosię z farszem oraz wybór najrozmaitszych sosów, zup i ciast były powodem do dumy niejednej pani domu. Dziś świąteczne menu jest znacznie skromniejsze, ale także imponuje różnorodnością dań o wybornym smaku i aromacie, które z nie mniejszym splendorem prezentują się na świątecznym stole.

Świąteczne ucztowanie wypadałoby rozpocząć od aromatycznego, wielkanocnego żuru, przełamanego nutami ziół i przypraw, które można odnaleźć w Przyprawie do żurku i barszczu białego GALEO.

Zaraz po pierwszym daniu przychodzi czas na inne wielkanocne potrawy – bigos i, będący hołdem dla tradycyjnego zamiłowania do różnorodnych odmian i rodzajów mięs, wspaniały, pieczony pasztet. Z kolei każdy miłośnik tradycyjnych smaków z pewnością doceni także kolorowe, mięsno-warzywne galarety oraz aromatyczne flaki o wyraziście przyprawowym smaku. Prawdziwym królem wielkanocnego stołu jest jednak pieczone mięso, w postaci soczystej szynki lub schabu z chrupiącą skórką, będące popisowym daniem każdej gospodyni. W nadaniu tej potrawie niepowtarzalnego charakteru i aromatu pomóc może Przyprawa do pieczeni GALEO, charakteryzująca się umiejętną kompozycją przyprawowych i ziołowych składników.

Ilość i różnorodność potraw wielkanocnych zachęca do zagłębienia się w smak i aromat tradycyjnej polskiej kuchni, poznawania jej tajników i kulinarnego eksperymentowania. Pomocą w tej wędrówce mogą służyć przyprawy jednorodne i zioła GALEO, oferujące szeroki wachlarz najpopularniejszych smaków i aromatów.

Przyprawy jednorodne i zioła GALEO to ponad dwadzieścia różnych produktów w doskonałej jakości i przystępnej cenie, które zawsze warto mieć pod ręką przy przyrządzaniu wielkanocnych dań, jak i codziennych posiłków dla całej rodziny.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł

Produkty GALEO:
Przyprawa do żurku i barszczu białego GALEO 20g to oryginalna mieszanka ziół i przypraw, wśród których dominują nuty czosnku, majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego, a także wyrazisty dodatek cebuli, marchwi i liści selera.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł

Przyprawa do bigosu i dań z kapusty GALEO 20g
O wyjątkowym charakterze tej mieszanki decyduje połączenie aromatycznych ziół (kolendry, tymianku, kminku i owocu jałowca) oraz wyrazistych w smaku przypraw (chili, papryki i gorczycy).
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł

Przyprawa do pasztetu i farszu mięsnego GALEO 20g to unikalna mieszanka idealnie wydobywająca najlepszy smak pasztetów i farszów za sprawą starannie opracowanej kompozycji pieprzu czarnego, gałki muszkatołowej i czosnku, wzbogaconej o akcenty liści laurowych, ziela angielskiego, papryki i kolendry.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł

Przyprawa do flaków GALEO 20g to propozycja dla miłośników ostrych i wyraziście korzennych smaków, na które składa się kompozycja gorczycy, papryki słodkiej, czosnku, gałki muszkatołowej, chili, ziela angielskiego i majeranku, które w połączeniu zapewnią znakomity smak i aromat tradycyjnym flakom.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł

Żelatyna spożywcza GALEO 25g to dodatek spożywczy wysokiej jakości służący do przyrządzania mięsnych, rybnych i warzywnych galaret, a także serników na zimno, kremów, deserów i galaretek owocowych. Zapewnia galarecie szybkie stężenie i apetyczny, klarowny wygląd.
Sugerowana cena na półce – 2,06 zł

Przyprawa do pieczeni GALEO 20g jest idealną propozycją dla smakoszy pieczonego mięsa. Wchodzące w jej skład przyprawowe (czosnek, papryka słodka, pieprz czarny, ziele angielskie, gorczyca) i ziołowe (szałwia, tymianek, majeranek, liście laurowe) składniki zapewniają pieczystemu mięsu pożądaną soczystość oraz niepowtarzalny aromat.
Sugerowana cena na półce – 1,10 zł




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat