Wielkanocne menu dla dziecka

Dziecięce świąteczne kurczaki - przepis kulinarny.
Śniadanie wielkanocne wielu rodzicom przysparza niemałych kłopotów. Powód? Dzieci na widok tradycyjnego żurku, talerza z wędlinami czy kiełbasami kręcą nosem.

Śniadanie wielkanocne wielu rodzicom przysparza niemałych kłopotów. Powód? Dzieci  na widok tradycyjnego żurku, talerza z wędlinami czy kiełbasami kręcą nosem. Jak więc zachęcić niejadka do wielkanocnych potraw? Wystarczy odrobina kreatywności i koloru na talerzu, by maluchy zjadły wszystko z apetytem.

Dziecięce świąteczne kurczaki

Składniki:

  • 2 jajka,
  • 2 parówki polanki #JBB
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Jaja ugotuj na twardo. Końcówkę jajka zetnij, wdrąż żółtko. Żółtko, parówki oraz majonez zmiksuj blenderem, a następnie dopraw solą i pieprzem. Nadziej jajka powstałym farszem, następnie zrób oczy z oliwek, a z marchewki nosek.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat