Wiosenna sałatka

Sałatka z jajkiem, rybą i awokado - przepis kulinarny.
Gdy przyroda budzi się z zimowego snu a za oknem robi się coraz cieplej, czas na wiosenne doładowanie witaminami. Danie, które dostarczy składników mineralnych oraz zdrowych tłuszczy to sałatka z jajkiem, rybą i awokado.

Pobudza nie tylko kubki smakowe, ale cały organizm, dzięki czemu stanowi doskonałe źródło energii dla wiosennych aktywności na świeżym powietrzu.

Składniki (2 porcje)

  • 1 garść miksu sałat
  • 1 garść liści szpinaku baby
  • 1 awokado
  • 2 jajka (ugotowane według preferencji)
  • 100 g łososia wędzonego
  • płatki migdałów KRESTO
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • ulubione kiełki
  • olej Rapso
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Wykonanie

  1. Na dno miseczek ułóż sałaty i szpinak. Ugotowane jajko obierz, przekrój i ułóż na sałatach.
  2. Rybę podziel na cząstki i dodaj do misek.
  3. Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę po okrojeniu dookoła, miąższ pokrój według upodobań i dodaj do sałatki.
  4. Rzodkiewki i szczypiorek pokrój i dodaj do sałatki.
  5. Całość skrop olejem, sokiem z cytryny, posól i popieprz.
  6. Na koniec całość posyp płatkami migdałowymi oraz kiełkami.
  7. Sałatkę proponuję podać z grzankami z ulubionego pieczywa.

Fot. VOG Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat