Wiosenny Poke Bowl z makaronem udon i kurczakiem

Przepis na wiosenny Poke Bowl z makaronem udon i kurczakiem.
25 MINUT | 1 PORCJA | ŁAGODNE

SKŁADNIKI

  • 150 g makaronu udon
  • 100 g piersi z kurczaka
  • 1 łyżka białego i czarnego sezamu
  • 20 g szpinaku
  • 60 g blanszowanego brokuła
  • 60 g marchewki, pokrojonej w
  • cienkie paseczki
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju do smażenia


SOS

  • 2 łyżki czarnego octu ryżowego
  • 2 łyżeczki sos ostrygowego


PRZYGOTOWANIE

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Mięso pokrój wzdłuż na grube paski, zamarynuj w sosie sojowym przez ok 15 minut, następnie obtocz w sezamie i smaż na oleju ok 6-7 minut, obracając co minutę.
  3. Pokrojoną w piórka cebulę marynuj przez ok 10 minut w soku z cytryny.
  4. W misce ułóż kolejno makaron, szpinak, pokrojonego kurczaka, brokuł, marchew, cebulę.
  5. Składniki sosu wymieszaj ze sobą i polej miskę chwilę przed podaniem.


Fot. House of Asia
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat