Wspomnienie lata z OLE!

Inspiracje kulinarne, które przywołają smaki minionego lata i wakacji.
Kolejne lato odeszło w zapomnienie. W jesienne dni chętnie wspominamy te minione ciepłe miesiące, pełne przygód.

Oglądając zdjęcia z wakacyjnych wojaży budzi się w nas tęsknota za widokami, zapachami, kolorami i smakami.  Może warto wrócić to tych chwil pełnych emocji?  Dzięki słoiczkom OLE! możemy przenieść się w czasie do tych pięknych miejsc.  Odkręćmy wieczko, a poczujemy smak i zapach wakacji

W poszukiwaniu smaków wakacji
Dzięki warzywnym przysmakom OLE! możemy wyczarować dla naszych znajomych prawdziwą śródziemnomorską ucztę.  Warto być kreatywnym i dać sobie  i innym odrobinę kulinarnej radości.  Inspiracją może być kolorowy FELISOS ser solankowy z suszonymi pomidorami w oleju. Chrupiąca i świeża bagietka plus FELISOS tworzą wyśmienitą przystawkę, która przywołuje wspomnienie leniwych, późnych śniadań  na greckiej plaży. Biały ser solankowy, czerwone suszone pomidory w zalewie pełnej ziół… a do tego jak  to pachnie! A może dla odmiany z chrupiącą bułeczką FELISOS ser solankowy z czarnymi oliwkami w oleju? Wystarczy odkręcić wieczko słoiczka, sięgnąć po widelczyk i poczuć się na chwilę jak na wakacjach.

Szczypta Francji,  Hiszpanii i Włoch
Co zrobić, aby poczuć śródziemnomorski klimat w Polsce i to w dodatku jesienią?  Wystarczą: pieczywo, ser camembert oraz Oliwki mix z suszonymi pomidorami w oleju z ziołami i możemy się przez chwilę poczuć jak na francuskim Lazurowym Wybrzeżu. Amatorom hiszpańskiej kuchni przypadnie do gustu przekąska w postaci kaparów. Ich wyrazisty smak pobudzi naszą wyobraźnię, a skomponowany z ulubionym serem przeniesie nas w krainę słonecznej Andaluzji. Z tęsknoty za neapolitańskimi smakami, możemy  pokusić  się na wyczarowanie prawdziwej włoskiej pizzy.  Aromatyczne suszone pomidory, czarne oliwki i rozpływający się ser mozarella na cieniutkim, chrupiącym cieście. Bon appetit!  Do tego oczywiście wino przywiezione z wakacji, czekające na właśnie taką okazję.  Przysmaki OLE! to idealny przepis na wieczór pełen wspomnień. Nasze opowieści przy nich odżyją, staną się bardziej bliskie, a przyjaciołom pomogą wyobrazić sobie to, czego doświadczyliśmy próbując regionalnych smaków.  A jesień stanie  się bardziej przyjazna.

Fot. OLE
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat