Zapiekana mozzarella po włosku

Przepis na zapiekaną mozzarellę po włosku.
19 maja, w hotelu Sheraton w Warszawie odbył się pokaz mody marki ORSAY na sezon jesień-zima 2010/11.

Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj 1 pikantną suszoną papryczkę. Smaż przez 1 minutę i wrzuć 2 opakowania zamrożonych Warzyw na patelnię po włosku PROSTE HISTORIE. Podlej 100 ml białego wina i duś na dużym ogniu bez mieszania przez 8 minut. Dopraw świeżym rozmarynem, grubą morską solą i pieprzem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Pokrój 3 obrane, dojrzałe pomidory i 2 kule mozzarelli w 1 cm plastry. Przełóż je pomiędzy warzywa. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut. Danie podawaj na gorąco. Smacznego!

Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat