Zaskocz swoje dziecko w Halloween

Parówkowe mumie - przepis kulinarny.
Halloween jest jedynym dniem w roku, w którym nie straszne nam są upiory, mumie, węże czy nietoperze. Dla dzieci to jedna z niewielu okazji na przebieranki i świetną zabawę.

Sztuczne pajęczyny, wycięte monstery w dyni, kolorowe lampiony to zaledwie część atrakcji, jakie tego wieczoru czekają na nasze pociechy. Dużą frajdę sprawią im również klimatyczne i oryginalne przekąski, do przygotowania których wystarczy kilka prostych składników i odrobina fantazji.

Parówkowe mumie

Składniki:

  • parówki (np. polanki od JBB)
  • ciasto francuskie
  • majonez
  • czarne oliwki

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie pokrój w paski, następnie zawiń w nie parówki, w taki sposób, aby zostawić w nich miejsce na buźkę (ok. 2 cm). Wyłóż blachę papierem do pieczenia i połóż na nią zawinięte parówki. Piecz w temperaturze 190°C przez 20 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, zostaw parówki do ostygnięcia. Oczka wykonaj z majonezu i oliwki.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat