Zdrowa klasyka

Oliwa z oliwek Extra Vergine.
Oliwa z oliwek nieodłącznie kojarzy się z Włochami.

Jest tam używana niemal do każdego dania; mieszkańcy Półwyspu Apenińskiego wiedzą bowiem, że posiada ona liczne właściwości prozdrowotne: obniża ciśnienie i poziom cholesterolu, rozrzedza krew, wzmacnia wątrobę, chroni przed wolnymi rodnikami… jest to tylko kilka z licznych właściwości tego złotego płynu.

Włoska marka Olitalia, dystrybuowana w Polsce przez firmę Index-Food, posiada w swej ofercie Oliwy Extra Vergine, wyróżniające się najwyższą kategorią. Są one uzyskiwane bezpośrednio z dojrzałych oliwek i tylko za pomocą środków mechanicznych. Dzięki temu zachowują swój charakterystyczny, intensywny aromat, podkreślający smak wielu dań.

Oliwę Olitalia, wzorem Włochów, stosować można do niemal każdej potrawy, tradycyjnie jednak wzbogaci ona aromat sałatek, zapiekanek, makaronów oraz dań mięsnych.

Chroniące właściwości oliwy, ciemnozielone, szklane butelki Extra Vergine Olitalia dostępne są w kilku rozmiarach. W zależności od potrzeb wybierać można spośród opakowań 2000, 1000, 500 oraz 250 ml.

Dystrybutor: Index Food , Marka: Olitalia , Opakowanie: 1l, Cena:  ok. 28 zł

Fot. Index Food
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat