Zupa z buraka z maślanką

Przepis na zupę z buraka z maślanką.
(Świeże smaki z Anną Olson, od poniedziałku do piątku o 7:00 i 7:30)

Składniki:

  • 4 szklanki bulionu
  • 500 g świeżych buraków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 1 szklanka posiekanej cebuli
  • ¾ marchewki, obranej i posiekanej
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 szklanki maślanki
  • Sól i pieprz
  • Koperek


Sposób przygotowania:
W garnku gotuj bulion, buraki, sok z cytryny, marchew, cebulę, cukier i czosnek przez około 40 minut. Jak buraki zmiękną zblenduj mieszankę na konsystencję zupy-krem.

Dodaj maślankę, koperek i dopraw do smaku, a następnie schładzaj przez około 4 godziny.

Smacznego!

Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat