Zupa z kukurydzy z czosnkiem

Zupa z kukurydzy z czosnkiem.


Składniki:
- Ugotowana kolba - 2-3 sztuki
- Mleko - 3 szklanki
- Gałka muszkatołowa - 1 szczypta
- Pieprz
- Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 kostka
- Posiekana cebula - 1/2 sztuki
- Obrana roztarta główka czosnku - 1/2 sztuki
- Masło - 1 łyżka
- Posiekana natka pietruszki - 1 łyżka

Sposób przygotowania:
1. Wyłuskaj kolby kukurydzy, zmiksuj połowę ziaren z ciepłym mlekiem, szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem oraz kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
2. Podsmaż cebulę i czosnek na maśle, dodaj zmiksowane ziarna kukurydzy i gotuj na małym ogniu 2-3 minuty.
3. Dodaj pozostałą kukurydzę gotując ponownie 3 minuty. Podaj posypane natką pietruszki.



Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat