Bartłomiej Topa i Maja Kuczyńska polecają ulubione dania Maczfit

Dziesiąte urodziny firmy cateringowej Maczfit.
Maczfit celebruje 10 rocznicę działalności. Z tej okazji firma zaprosiła do współpracy Bartłomieja Topę, aktora filmowego i teatralnego znanego także z zaangażowania społecznego, oraz Maję Kuczyńską, wicemistrzynię świata w indoor skydivingu. Gwiazdy występują w roli Ambasadorów Dobrego Smaku, rekomendując wybrane przez siebie dania z jubileuszowego menu Maczfit.

Działania z udziałem Ambasadorów opierają się na idei indywidualnego podejścia do zdrowych wyborów. Zarówno Bartłomiej Topa, jak i Maja Kuczyńska pokazują, że odpowiedzialne decyzje żywieniowe mogą być częścią codzienności niezależnie od tego, czy wynikają z potrzeby lepszej organizacji dnia, czy z chęci prowadzenia życia w zgodzie z własnymi wartościami.

Wybierając propozycje kulinarne ambasadorzy kierowali się swoimi upodobaniami, podkreślając znaczenie dobrego smaku. – Mam w życiu taką zasadę: jak Topa jest na diecie, to dieta też musi być na topie – komentuje Bartłomiej Topa. Aktor postawił na dania lekkie, warzywne, z dodatkiem ryb oraz kilka słodkich akcentów w formie deserów.

Z kolei Maja Kuczyńska podkreśla praktyczny aspekt swojej decyzji o współpracy z Maczfit: – Jestem dosyć zalatana i właśnie dlatego wybrałam Maczfit – mówi. Jej wybór to dania o bardziej orientalnym charakterze – zarówno wegetariańskie, jak i mięsne – pełne aromatycznych przypraw i egzotycznych składników. Codzienne obowiązki i intensywny rytm życia sprawiają, że wartościowy posiłek nie może być kolejnym zadaniem do odhaczenia – musi być dostępny, zbilansowany i gotowy do zjedzenia w dowolnym momencie dnia. 

W świętowanie urodzin Maczfit włączają się także klienci, którzy opowiadają własne historie. Ich doświadczenia prezentowane są na jubileuszowej stronie  Maczfit - Historie w dobrym smaku. Choć powody, dla których postanowili zamawiać catering są różne, ich decyzje mają wspólny mianownik – chęć wykonania pierwszego kroku w stronę małej lub dużej życiowej zmiany. 

Maczfit powstał w 2015 roku z inicjatywy Macieja Lubiaka – kierowcy rajdowego, który doskonale znał potrzeby osób aktywnych. Jego celem było połączenie jakości restauracyjnego jedzenia z wygodą cateringu. Szybko okazało się, że trafił w dziesiątkę – dosłownie i metaforycznie. Dziś Maczfit dociera do ponad 4 500 lokalizacji z tysiącami posiłków dostarczanych każdego dnia.

Fot. Maczfit
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat