Żywność funkcjonalna
Żywność funkcjonalna to żywność naturalnego pochodzenia, która dzięki określonym udoskonaleniom wyjątkowo dobrze wpływa na zdrowie i funkcjonowanie organizmu. Może również zmniejszać ryzyko wystąpienia pewnych chorób oraz poprawiać ogólne samopoczucie.
- Dieta ma ogromny wpływ na „działanie” całego organizmu, który musi nadążyć za wszelkimi zmianami, jakie ostatnio niesie tempo życia i dostosować się do funkcjonowania na najwyższych obrotach. W takiej sytuacji musimy pamiętać o tym, aby dostarczać mu wszystkie potrzebne do zachodzących w nim procesów, składniki. Nasze batony VITAMIN to świetna propozycja we wszystkich sytuacjach, kiedy nie można skonsumować przygotowanego wcześniej, zbilansowanego posiłku. Batony VITAMIN ułatwia nam codzienne funkcjonowanie w codziennym „biegu” – mówi Paulina Skalbani.
Niewątpliwą zaleta żywności funkcjonalnej jest zapobieganie wielu chorobom cywilizacyjnym, takich jak jak cukrzyca, choroby układu krążenia czy otyłość. Żywność funkcjonalna bogata jest w niskokaloryczne, naturalne zamienniki cukru – w przypadku batonów VITAMIN jest to maltitol.
- Batony VITAMIN są całkowicie pozbawione białego cukru. Czekolada, którą je ręcznie smarujemy słodzona jest maltitolem – zamiennikiem sacharozy, używanym podczas produkcji wyrobów czekoladowych – mówi Skalbani. – Maltitol jest w pełni naturalną substancją, spotkać go można na przykład w liściach cykorii, tapioce, ziarnach zbóż, owocach czy warzywach – dodaje Skalbani.
Linia VITAMIN składa się z 4 odpowiednio zbilansowanych batonów, które wspierają działanie organizmu.
Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa