#FoodNewsGoodNews!

Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!
Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją.

W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego  menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały.

RestaurantWeek® - Wydanie Specjalne!
Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia - sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata.– zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

Odkryj festiwalowe menu z pierwszych stron!
Festiwal RestaurantWeek® odbywa się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku oraz na Warmii i Mazurach. Premierowo RestaurantWeek® w wiosennej edycji wystartował również w Bydgoszczy! Swoje popisowe menu przygotuje ponad 400 restauracji.

Restaurant Week Wiosna 2024

Zobacz gdzie zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!

Butchery & Wine w Gdyni
Gdyńska restauracja Butchery & Wine to młodsza siostra znanego lokalu z Warszawy z szefem Mateuszem Ciałkiem u sterów. Na wiosenną edycję RestaurantWeek® w obu wariantach menu na przystawkę skosztujesz tu kremu z topinamburu z orzechami i oliwą truflową. Danie główne dla wegetarian to grillowany boczniak mikołajkowy, polenta ze szpinakiem oraz truflowe chimichurii, w wersji mięsnej soczysta kiełbasa wołowo-wieprzowa z cheddarem, polentą i truflowym chimichurii. Na słodki finisz restauracja proponuje kajmakowy fondant z jabłkiem i cynamonem.

The Kitchen Meet & Eat w Szczecinie
Restauracja znajdująca się na bulwarach nad Odrą to jedna z wizytówek kulinarnej sceny Szczecina. Specjalnie na Festiwal Szef Kuchni przygotował dwa warianty menu: w opcji A na przystawkę aromatyczny krem z sandacza z krewetkami, tymiankiem i rozmarynem, danie główne to tagliatelle z kałamarnicą, aksamitnym beszamelem z  czosnkiem i pietruszką. W opcji B pewny bestseller : kalmary, szczupak, piana cytrynowa i pietruszka na chrupiącej grzance, a na główne morszczuk z warzywami sezonowymi julienne, oliwa verde i śmietanka. W obu wersjach menu na deser spróbujesz owoców pod kruszonką z lodami waniliowymi - idealne zwieńczenie pysznej uczty!

Piwnica Świdnicka we Wrocławiu
Najstarsza reprezentacyjna gospoda miejska świata, która rozpoczęła swoją kulinarną przygodę w XIII. Laureaci tytułu “Najpopularniejsza Restauracja w Polsce” w jesiennej edycji Restaurant Week® tym razem na Festiwalu podadzą na przystawkę kluskę śląską z gruszowym puree i orzechami, oraz rakowy krem z grillowanym rakiem i wędzoną kwaśną śmietaną. Danie główne mięsne to kurczak baby z farszem z jabłek z sadu Pana Bogdana, puree z rabarbaru i musem z botwiny, w wersji wegetariańskiej spróbujesz steka  młodej kapusty, puree ziemniaczanego, sojowej omasty i pudru z koperku. Deser na finał kulinarnego doświadczenia to mono porcja z biszkoptem czekoladowym, musem waniliowym, maliną, pistacją oraz zamszem z białej czekolady. Nie ma co czekać - rezerwuj na stronie!

Franco w Warszawie
W samym sercu Śródmieścia Południowego przy ulicy Ludwika Waryńskiego 28 znajduje się Franco. Podczas bieżącej edycji Festiwalu jako przystawkę w obydwu propozycjach menu zjesz tu bruschettę z kozim serem, żółtym burakiem, karmelizowaną cebulą i solą maldon. Danie główne to wariacja na temat internetowego virala z Gigi Hadid w roli głównej, czyli pizza z n’dują i sosem pomidorowym alla vodka. Wegetariańska, nowatorska propozycja to pizza na sosie z topinamburu z mozarellą Fior di Latte, boczniakiem królewskim, karmelizowaną cebulą, tymiankiem i grana padano. Na deser kremowa panna cotta o smaku białej czekolady z kruszonymi pistacjami. Rezerwuj i delektuj się niesamowitą aurą tego miejsca.

Autorskie  menu najlepszych Chefów w Polsce  w atrakcyjnej cenie!
Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie wydarzenia. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru, oraz w wybranych miastach  Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej.  Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

  • Start sprzedaży: 8  lutego 2024
  • Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat