Kulinarne umilacze jesieni

Jesienne przekąski z Helio.
Za oknem coraz częściej robi się szaro i ponuro. Ulubionym zajęciem staje się siedzenie pod kocem z ciepłą herbatą. Jesteśmy coraz bardziej zmęczeni i z utęsknieniem czekamy na kolejne wakacje. Jak umilić sobie jesienne dni? Inspirujemy! Co powiesz na… kulinarną podróż w towarzystwie bakalii HELIO?

Postaw na kreatywność, wszystkie pomysły dozwolone! Jedną z najprostszych przekąsek, która umili ci jesienne wieczory z herbatą jest… mix ulubionych bakalii HELIO. Wymieszaj orzechy, daktyle, figi i miej je przy sobie podczas oglądania serialu czy czytania książki. Taka prosta i zdrowa przekąska idealnie sprawdzi się również jako alternatywa słodyczy podczas wieczorów filmowych z przyjaciółmi. Jest szybka i nie wymaga wielu przygotowań. Wystarczy, że… masz przy sobie bakalie HELIO.

A co powiesz na… drugie śniadanie w formie zdrowego batonika? Przygotuj 300 g płatków owsianych oraz produkty HELIO: masę krówkową o smaku kukułka, 50g żurawiny SO SOFT, 50g rodzynek sułtańskich , 50g wiórków kokosowych, 50g czereśni suszonych, 100g orzechów włoskich. Wystarczy, że zmielisz orzechy, dodasz do nich bakalie HELIO oraz płatki owsiane. Wszystko wymieszaj. Następnie do mieszanki dodaj masę krówkową. Tak przygotowaną mieszankę przełóż na tacę z papierem do pieczenia i równomiernie rozłóż na nim masę. Piecz 30 min w temperaturze 150 stopni. Po wystudzeniu pokrój „ciasto” w prostokąty i voila! Ta przekąska z pewnością umili ci ciężki dzień pracy. Idealnie sprawdzi się podczas przerwy i jako drugie, pożywne śniadanie.

Planujesz zaproszenie przyjaciół na popołudniową herbatkę, ale nie masz pomysłu jakie przekąski przygotować? Mamy dla ciebie inspiracje! Poznaj suszone czereśnie HELIO Natura! To smak, który nie tylko trafi w gusta najbardziej wymagających, ale też przeniesie cię do wspomnień związanych z minionym latem. Czereśnie zamiast niezdrowych przekąsek? To jest to! Zaskocz swoich gości. Jesteśmy pewni, że ciężko będzie im się oderwać od tego wyśmienitego smaku.

A jeśli szukasz raczej wytrawnego dania niż pomysłu na przekąskę, polecamy nasze SCHAB PIECZONY Z SUSZONYMI OWOCAMI HELIO. Pycha!

Potrzebujesz produktów HELIO, takich jak: 1 opakowanie śliwek suszonych , 2 łyżki czereśni suszonych, 2 łyżki porzeczki kandyzowanej, 2 łyżki aronii kandyzowanej, 2 łyżki rodzynek oraz 1kg kiszonej kapusty, 60dag schabu bez kości, 10dag wędzonego boczku, 2-3 ząbki czosnku, 2-3 listki laurowe, 4-5 ziarenek ziela angielskiego, 3-4 łyżki oleju, sól, pieprz.

Kapustę kiszoną pokrój, wymieszaj z suszonymi śliwkami i pozostałymi bakaliami HELIO oraz przyprawami. Następnie włóż do dużego naczynia do zapiekania. Schab pokrój na plastry grubości ok.2 cm, boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, zrumień boczek razem z obraną i posiekaną cebulą oraz czosnkiem, następnie przełóż do kapusty w naczyniu do zapiekania i wymieszaj. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmaż na złoty kolor z obu stron plastry schabu. Mięso włóż do kapusty tak, aby było zakryte. Podlej wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. Zapiekaj pod przykryciem przez ok. godzinę.  Smacznego!

Fot. HELIO
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat