Nie daj się zaskoczyć, bądź gotowy na Halloween!

Słodycze idealne na Halloween.
Halloween to coraz bardziej popularna zabawa w Polsce, która kojarzy się z budzącymi grozę kostiumami i dekoracjami, a przede wszystkim... ze słodyczami! Jeśli chcesz, aby twoje Halloween było pełne słodkich wrażeń, koniecznie przygotuj się na nie z HARIBO i MAOAM - markami, które od lat dostarczają uśmiechu na twarzach zarówno dzieci, jak i dorosłych.

Słodka tradycja Halloween
Halloween pochodzi z krajów anglosaskich, jest obecne w popkulturze, serialach i mediach społecznościowych, co sprawia, że również w Polsce szybko zyskało popularność. 31 października coraz więcej osób przebiera się za duchy, wiedźmy i inne straszne postacie, a hasło „Cukierek albo psikus!" staje się kluczowym elementem wieczoru. Mimo budzących grozę dekoracji, nie ma czego się bać! Halloween to wspaniała, pełna śmiechu zabawa, która zostaje w pamięci na długo. Najstraszniejszą rzeczą, jaka może Wam się przydarzyć, to puste paczki HARIBO i MAOAM! Dlatego, by być przygotowanym na każdą ewentualność, warto mieć pod ręką coś wyjątkowego!

Straaasznie pyszne!
HARIBO, specjalnie na tę okazję, przygotowało dedykowaną ofertę, która zawiera unikalne produkty w halloweenowych kształtach i opakowaniach. Limitowane warianty żelek HARIBO to doskonały pomysł na urozmaicenie tego niezwykłego wieczoru. Tej jesieni dostępnych będzie aż 5 limitowanych produktów. Wśród nich znajdą się HARIBO Ghostly Gummies, zawierające żelki o owocowym smaku w kształtach nietoperzy, szkieletów i dyń, HARIBO Halloween - zestaw 21 minipaczuszek, doskonałych do podzielenia się z dużymi i małymi wielbicielami słodyczy, którzy zapukają do drzwi, HARIBO Vampire Sauer - wyjątkowe żelki-nietoperze o zaskakującym owocowo-lukrecjowym smaku, w kwaśnej posypce. W halloweenowym portfolio znajdą się również HARIBO Wackelgeister - słodkie żelki połączone z piankowym spodem o intensywnym smaku wanilii w kształcie duszków, a także słodkie i puszyste pianki Chamallows Malloween. Ofertę idealnie uzupełniają znane z intensywnych smaków i różnorodnych kształtów gumy rozpuszczalne MAOAM. Do wybranych sklepów trafi limitowana edycja MAOAM Pinballs Halloween – paczka pełna pysznych smaków, ukrytych pod chrupiącą otoczką.

Dodatkiem do kolorowej miski ze słodyczami będą inne produkty z klasycznej oferty MAOAM i HARIBO, które uzupełnią zapasy słodkości. MAOAM Happy Fruttis oraz MAOAM Joystixx to gumy rozpuszczalne pakowane w małe, pojedyncze porcje, a każda guma zawinięta jest w osobny papierek – warto mieć je pod ręką, bo to produkt, którym łatwo się podzielić! Na wieczór filmowy pełen grozy i spotkanie z przyjaciółmi idealnie sprawdzą się przerażająco kwaśne Złote Misie, a także miękkie, rozpływające się w ustach żelko-pianki Berry Clouds lub owocowe HARIBO Chameleon.

Jak zorganizować potwornie idealne Halloween?

  1. Przygotuj dekoracje – stwórz w swoim domu klimat pełen magii i tajemniczości. Dynie, pajęczyny, sztuczne nietoperze – wszystko jest dozwolone!
  2. Zaplanuj słodkie upominki – przygotuj miski pełne HARIBO i gum rozpuszczalnych MAOAM! Możesz je udekorować tak, aby wyglądały jeszcze bardziej kusząco – misie żelki mogą siedzieć w mini-dyniach, a gumy rozpuszczalne MAOAM można włożyć do mini-kociołka wiedźmy!
  3. Zaproś znajomych na wspólne straszenie – organizuj zabawy, np. konkursy na najlepszy kostium albo halloweenową opowieść grozy.

Halloween to wyjątkowa okazja, aby trochę zaszaleć, nie tylko w kwestii kostiumów, ale i... słodyczy. Dzięki HARIBO i MAOAM możesz być pewien, że twój wieczór będzie pełen śmiechu, radości i słodkich wspomnień.

Sprawdź przerażająco dobre pomysły na halloweenowe dekoracje i wypieki

Nietoperz

Potrzebujesz:

  • 2 puste rolki po papierze toaletowym
  • Nożyczki, czarna farba i pędzel, klej
  • Czarny karton
  • 10 czarnych drucików kreatywnych
  • Biały marker permanentny, pomarańczowy flamaster

Tak to się robi:

  • Z jednej z dwóch rolek po papierze toaletowym wytnij pierścień o szerokości 5 cm i ściśnij go, aby utworzył szpic, który będzie wyglądał jak głowa nietoperza. Pomaluj pierścień oraz drugą rolkę tekturową czarną farbą i pozostaw do wyschnięcia.
  • W międzyczasie weź czarny karton i wytnij dwa spiczaste romby o długości boku około 12 cm, które posłużą jako skrzydła. Następnie możesz wyciąć dwie małe, spiczaste formy, które będą uszami.
  • Przetnij czarny drucik kreatywny na dziesięć kawałków i przyklej je na skrzydłach, tak jak pokazano na zdjęciu. Dwa kawałki muszą na pewno wystawać poza karton, aby posłużyły jako nogi.
  • Gdy farba wyschnie, przyklej oba skrzydła po przeciwnych stronach okrągłej rolki. Następnie przyklej głowę do górnego otworu rolki i przymocuj uszy na górze głowy.
  • Teraz narysuj białym markerem kły, nos oraz oczy na głowie nietoperza. Po wyschnięciu farby, użyj pomarańczowego flamastra, aby dorysować oczy.
  • Na koniec ostrożnie przytnij nożyczkami włoski na stopach nietoperza, aby pozostały drutem można było owinąć gałązkę. Dzięki temu nietoperz będzie mógł wisieć do góry nogami w pokoju! Nietoperz świetnie sprawdzi się również jako ozdoba na stole z żelkami HARIBO w kształcie wampirów!

Soczyste ciasto dyniowe

Potrzebujesz:

Na ciasto:

  • 800 g dyni Hokkaido
  • 250 g miękkiego masła
  • 250 g brązowego cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • Szczypta soli
  • 6 jajek
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 500 g mąki
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia

Do dekoracji:

  • 40 g kakao do pieczenia
  • 120 g przesianego cukru pudru
  • Trochę mleka
  • Cukrowa posypka
  • Żelki HARIBO Złote Misie i Vampire
  • 5 drewnianych patyczków

Dodatkowo:

  • 2 formy do babki o pojemności 1,5 litra każda

Tak to się robi:

  • Ostrożnie przetnij dynię Hokkaido, wydrąż pestki i włókna, obierz dynię i pokrój na duże kawałki. Włóż je do garnka, dodaj 100 ml wody i gotuj pod przykryciem przez około 10 minut, aż dynia zmięknie. Następnie odlej wodę i zmiksuj dynię na gładkie purée.
  • Rozgrzej piekarnik do 180°C (grzanie góra/dół). Nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką formy do babki.
  • Ubij masło, cukier, cukier waniliowy i sól na kremową masę. Następnie dodawaj pojedynczo jajka, dokładnie mieszając.
  • Posiekaj czekoladę i rozpuść ją w kąpieli wodnej. Lekko przestudź, a następnie wmieszaj do masy jajeczno-maślanej. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i na zmianę z puree z dyni dodawaj do ciasta, delikatnie mieszając.
  • Przełóż ciasto do dwóch form, delikatnie postukaj nimi o blat, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Formy odstaw na 5 minut na kratkę do ostudzenia, a następnie odwróć i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.
  • Spód obu babek wyrównaj.
  • Przygotuj gęstą polewę z kakao, cukru pudru i mleka. Nałóż połowę polewy na dolną, odwróconą babkę. Następnie połóż drugą babkę na wierzch i rozprowadź resztę polewy. Udekoruj cukrową posypką oraz żelkami HARIBO.
  • Wetknij żelki HARIBO Vampire na drewniane patyczki i wbij je w ciasto dyniowe.

Pianko-duszki

Potrzebujesz:

  • HARIBO Chamallows
  • czarno-białe słomki
  • czarny pisak spożywczy

Tak to się robi:

  • Nałóż pianki HARIBO Chamallows na słomkę.
  • Narysuj straszne twarze duchów za pomocą pisaka spożywczego i gotowe!

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat