To nie zbieg okoliczności, że Bakalland łączy siły z E.Wedel

To przemyślany zbieg przyjemności
Świetnie znane marki Bakalland i E.Wedel wprowadzają na rynek wspólną linię produktów. Proponują konsumentom siedem nowych rodzajów bakalii w wedlowskiej czekoladzie.

Kompozycję bakalii od Bakalland i tradycyjnej czekolady Wedla podkreśla hasło „Zbiegi przyjemności”. Ono wyznacza kierunek kampanii wspierającej wejście nowych produktów na rynek. Marki zaplanowały m.in. działania outdoorowe w największych polskich miastach, a także działania  w digitalu i akcje samplingowe, które dadzą konsumentom możliwość spróbowania nowości.

- Naszym hasłem zwracamy uwagę na codzienne, drobne momenty. W humorystyczny sposób zestawiamy zbiegi okoliczności, które łatwo zapadają w pamięć. To właśnie o nich mówimy: „zbiegi przyjemności” – są zaskakujące, wyjątkowe, a przede wszystkim pełne… przyjemności. Nasze nowe przekąski doskonale wpasowują się w te chwile, sprawiając, że codzienność smakuje jeszcze lepiej – dodaje Halina Jasonek, Brand Manager marki Bakalland.

Nowe produkty to zanurzone w czekoladzie, najlepsze orzechy i owoce, które wpisują się w trend świadomego snackingu, w którym jakość idzie w parze ze smakiem. Na liście produktów znajdują się cztery bakalie oblane mleczną czekoladą (migdał, orzech laskowy, orzeszek ziemny i nerkowiec), wiśnia i rodzynka w gorzkiej oraz żurawina w białej czekoladzie. Te połączenia odpowiadają na potrzeby klientów.

- Z badań wiemy, że konsumenci cenią współpracę między markami, zwłaszcza gdy prowadzi ona do stworzenia czegoś świeżego. W tym przypadku mamy do czynienia z takim właśnie efektem – oferujemy produkty, które doskonale się uzupełniają i dlatego postanowiliśmy je w naturalny sposób połączyć – dodaje Halina Jasonek.

Nowe bakalie w czekoladzie będą dostępne w sieci sklepów Biedronka w październiku, a od listopada pojawią się w innych sieciach handlowych.

- Kluczową wartością jest dla nas dostarczanie ludziom przyjemności na wyciągnięcie ręki. Zespół E.Wedel intensywnie pracował we współpracy z Bakalland nad stworzeniem receptury, która połączy nasze czekolady – mleczną, białą i gorzką – z wysokiej jakości składnikami Bakalland. Wspólnie stworzyliśmy coś naprawdę wyjątkowego – podsumowuje Katarzyna Pieczonka, Starsza Kierowniczka Projektów Licencyjnych marki E.Wedel.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat