Przy zaledwie 200 kcal, miękki i ciągnący się baton przypominający biszkopt jest zrobiony z prawdziwych kawałków malin pękających w ustach i zrównoważony słodyczą rzadkich wegańskich wiórków z białej czekolady, które powstały z organicznego masła kakaowego. Baton jest bogaty w białko i złożone węglowodany, co sprawia, że jest to idealnie zbilansowana przekąska na rano, przerwę w pracy, czy też odżywczy strzał dla zapracowanych osób pracujących w terenie.
Zarówno pyszny, jak i kompletny pod względem odżywczym, baton charakteryzuje równowaga makroskładników odżywczych oraz niezbędnych witamin i minerałów potrzebnych na co dzień. Dzięki wykorzystaniu roślinnych składników, wszystkie batony Huel są wegańskie, wyprodukowane z mąki owsianej i płatków owsianych, białka grochu i brązowego ryżu, kokosowego MCT oraz siemienia lnianego. Dodano również unikalną mieszankę niezbędnych witamin i minerałów, aby przekąska była kompletna odżywczo.
Każdy baton zawiera:
Najnowszy produkt dołącza do rodziny istniejących batonów Huel o smakach: masła orzechowego, solonego karmelu, czekolady, czekolady z pomarańczą i kawy z karmelem.
Fot. HUEL
Informacja prasowa