Czekolady Premium „Ziarna Świata” to wyjątkowa nowość, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Gorzkie czekolady z wysoką 74 % zawartością kakao z ziaren kakaowca z regionalnych plantacji w Kamerunie, Wenezueli i Ghanie, stworzone z zaledwie trzech składników i zamknięte w eleganckich kartonowych opakowaniach to wyjątkowa propozycja dla wielbicieli egzotycznych, wytrawnych smaków. Poznaj nową kolekcję Wawelu i daj się uwieść bogactwu czekoladowych inspiracji!
Minimum składników – maksimum jakości
Wszyscy wiemy, że w prostocie tkwi ogromna siła. Dlatego recepturę nowej linii czekolad „Ziarna Świata” firma Wawel oparła na jak najkrótszym składzie, tak by wydobyć to, co naprawdę cenne – intensywny smak i aromat ziaren kakaowca z plantacji w Wenezueli, Ghanie i Kamerunie. „Ziarna Świata” z Wawelu powstały zaledwie z trzech najwyższej jakości składników: miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego i cukru.
Dzięki wydłużonemu procesowi konszowania, nowe czekolady mają idealnie gładką konsystencję i rozpływają się w ustach. Wyróżnia je też wysoka, 74% zawartość kakao. Nie znajdziemy w nich żadnych zbędnych dodatków, emulgatorów, barwników i polepszaczy - zgodnie z ideą Dobrych Składników – a wszystko po to, byś mógł cieszyć się aromatycznym, głębokim smakiem, uzyskiwanym ze specjalnie wyselekcjonowanych gatunków ziaren kakaowca z plantacji z odległych zakątków świata. Minimum składników, ale maksimum jakości!
Egzotyczne smaki czekają na odkrycie
Oryginalny smak niejedno ma imię, dlatego w nowej linii czekolad Premium „Ziarna Świata” na odkrycie czekają propozycje w aż 4 unikalnych wariantach. Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Kamerunu swój wyjątkowy głęboki smak oraz pobudzający zmysły aromat zawdzięcza miazdze kakaowej uzyskiwanej z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca odmiany Forastero. Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Wenezueli o przyjemnej kwiatowo-owocowej nucie i delikatnym aromacie to efekt wykorzystania w niej ziaren kakaowca, stanowiących mieszankę gatunków Trinitario i Criollo z wenezuelskiej plantacji regionu Sur del Lago. Do tego zestawienia dołącza duet czekolad z ziaren kakaowca odmiany Forastero z Ghany - czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Ghany to rozpływająca się w ustach propozycja dla miłośników kruchych czekoladowych przyjemności o wyjątkowym, intensywnym smaku, z towarzyszącym mu wytrawnym aromatem. Fanom oryginalnych smaków polecamy natomiast Czekoladę Gorzką 74% z ziarnem z Ghany i solą himalajską. Zaskakujące połączenie delikatnej słodyczy, gorzkich ziaren kakaowca i drobinek różowej soli tworzy mieszankę, która rozbudzi wyobraźnię i oczaruje swoją oryginalnością. Spróbuj ich już teraz, udaj się w kulinarną podróż i wybierz swój ulubiony smak!
Piękne opakowanie skrywa wyjątkowe wnętrze
Nowe smaki to jednak nie koniec niespodzianek, które przygotowała firma Wawel. Od teraz wszystkie Czekolady Premium marki dostępne są w papierowych kartonikach. Eleganckie, matowe opakowania z lekko błyszczącymi zdobieniami nie tylko cieszą oczy, ale i są przyjazne dla środowiska. To idealny pomysł na prezent dla smakoszy aromatycznych, wytrawnych smaków.
Czekolady Premium „Ziarna Świata” Wawel
Czekolada Gorzka 74% cocoa z ziarnem z Wenezueli - to krucha gorzka czekolada o delikatnym smaku i wyjątkowej kwiatowo-owocowej nucie. Wysoka 74% zawartość miazgi kakaowej uzyskiwana jest z mieszanki gatunków ziarna kakaowca Trinitario i Criollo z plantacji regionu Sur del Lago w Wenezueli. Prosty skład, oparty jedynie na trzech składnikach, bez zbędnych dodatków – wszystko zamknięte w eleganckim, kartonikowym opakowaniu.
Czekolada Gorzka 74% cocoa z ziarnem z Ghany – to gładka, wytrawnie aromatyczna gorzka czekolada z 74% zawartością kakao, uzyskanego z kakaowca odmiany Forastero z plantacji w Ghanie. Głęboki smak, kuszący aromat i połyskująca struktura. Produkt stworzony tylko z trzech składników: miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego i cukru. Bez dodatku substancji konserwujących, barwników i sztucznych aromatów, w eleganckim, kartonikowym opakowaniu.
Czekolada Gorzka 74% cocoa z ziarnem z Ghany i solą himalajską – to, krucha, delikatnie gorzka czekolada z ziarna kakaowca z plantacji w Ghanie z domieszką drobinek różowej soli himalajskiej. Zaskakujące połączenie smaków i tylko 4 składniki, bez dodatku substancji konserwujących, barwników i sztucznych aromatów. Całość zamknięta w eleganckim, papierowym kartoniku.
Czekolada Gorzka 74% cocoa z ziarnem z Kamerunu – to krucha i mocno aromatyczna gorzka czekolada o głębokim pobudzającym zmysły smaku i 74% zawartości miazgi kakaowej. Do jej produkcji użyto ziarna kakaowca odmiany Forastero, pochodzącego z regionalnych plantacji z afrykańskiego Kamerunu. Czekolada powstała tylko z trzech składników - nie zawiera sztucznych barwników i aromatów oraz emulgatorów. Tylko Dobre Składniki, najwyższa jakość i przyjazne środowisku, eleganckie kartonikowe opakowanie!
Fot. Wawel
Informacja prasowa