Aromatyczna podróż do Peru z Rarität „El Diamante”

To nowość w ofercie kaw speciality od Tchibo.
Nowy Rarität „El Diamante”, czyli kawa z linii speciality od Tchibo, zabiera nas w podróż do gorącego i pełnego słodyczy Peru. Urzekające nuty kandyzowanego cukru i migdałów przywodzą na myśl intrygujący klimat Ameryki Łacińskiej, przenosząc kawoszy w stan słodkiego relaksu.

Rarität „El Diamante” to prawdziwy klejnot w limitowanej edycji kawowej Tchibo. Drzewa, z których pochodzą ziarna tej kawy, uprawiane są w regionie Jaén, gdzie gorący klimat równoważony jest przez orzeźwiające deszcze, tworząc warunki idealne do uprawy kawy speciality. To właśnie tam znajdują się kameralne rodzinne plantacje kawowe, których właściciele z pasją uprawiają ten surowiec. – Najnowszy Rarität to „diament” wśród kaw. Jego nazwa odnosi się do wyjątkowego i nieporównywalnego piękna miejsca, gdzie uprawiane są kawowce. To właśnie w regionie Jaén charakteryzującym się lasami tropikalnymi, prowadzone są rodzinne gospodarstwa, zapewniające kawę najwyższej jakości. Jaka jest tajemnica jej urzekającego smaku? Niewątpliwie ręczna obróbka ziaren – mówi Julia Zasowska, Marketing Specialist w Tchibo Warszawa.

Słodycz peruwiańskiej tradycji
Jedno z gospodarstw należy do Elvisa Tineo. Jego plantacja„La Naranja“ została tak nazwana przez jego dziadka z powodu drzew pomarańczowych, rosnących pomiędzy roślinami kawowymi. To właśnie po dziadku Elvis odziedziczył miłość i pasję do kawy, a tradycyjne metody jej uprawy, są stosowane przez niego do dziś. Ziarna kawowe są zbierane ręcznie, myte, a następnie poddawane procesowi fermentacji, który odbywa się z pomocą specjalnych worków. To nadaje kawie jej charakterystyczną słodycz. Kawa z limitowanej edycji Tchibo jest dostępna w pojemnościach: 125 g (w cenie 24,99 zł), 250 g (w cenie 39,99 zł) oraz 500 g (w cenie 69,99 zł).

Aby w pełni docenić bogaty aromat kandyzowanego cukru i migdałów, poleca się przygotowywanie tej kawy metodą przelewową, na przykład w dripie.

Kawa na najwyższym poziomie
Kawy speciality z limitowanej serii Rarität od Tchibo to produkty tworzone z myślą o najbardziej wymagających kawoszach. Idealnie sprawdzają się na spotkania z przyjaciółmi, choć będą równie dobrym „kompanem” relaksu w pojedynkę. Ich ziarna. pochodzą tylko ze starannie wybranych plantacji. Stanowi to gwarancję najwyższej, sprawdzonej jakości i nadzwyczajnych doznań smakowych.

Kawy z linii Rarität są dostępne tylko w sklepach stacjonarnych i online Tchibo. Każdego roku w ofercie Rarität pojawia się około 5 nowych wariantów – każda z innego regionu świata – dostępnych w sprzedaży tylko przez określony czas.

Cechy kawy Rarität „El Diamante”:

  • Pochodzi z regionu Jaén w Peru.
  • Nuty smakowe: cukier kandyzowany i migdały.
  • Metoda przygotowania: idealna do parzenia w dripie, ale świetnie sprawdzi się też w ekspresach przelewowych, automatycznych i french pressie.
  • Limitowana edycja dostępna tylko przez krótki okres.
  • Kawa charakteryzuje się średnią intensywnością, delikatną kwasowością oraz słodkimi nutami smakowymi.

Fot. Tchibo
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama

 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat