Wyjątkowo estetyczne połączenie tradycyjnej brytfanny, z dwoma wkładami, wysokim oraz niskim, daje możliwość jednoczesnego pieczenia dań mięsnych oraz przygotowywania warzyw na parze i to w kilku wariantach, gdyż do kompletu dołączono funkcjonalne separatory do rozdzielania porcji. Teraz nie potrzebujesz 3 garnków, by ugotować na parze jednocześnie marchew, brokuły czy fasolkę szparagową. Ecompact posiada także termometr, który wskazuje aktualna temperaturę w naczyniu, można go też łatwo zdejmować i nakładać na szklaną pokrywę.
Zastosowanie 2 wkładów, daje nam 1001 możliwości ich wykorzystania, od przygotowywania pączków na parze, po roladki z kapusty, czy koreczki ze szparagami.
Wędzenie – czemu nie?
Mistrzowie Kuchni znani z telewizji RTL2 oraz VOX: Ralf Zacherl i Mario Kotaska odkrywają także inne możliwości tej brytfanny, polecając wędzenie w niej ryb.
Do naczynia wsypujemy specjalne wiórki wędzarnicze, np. z dodatkiem drewna jałowca i podgrzewamy naczynie, regulując co jakiś czas temperaturę kuchenki. Filet rybny powinien uzyskać temperaturę 70 stopni, wtedy nadaje się do serwowania.
Wykonanie: Silargan®, zdrowa antybakteryjna (z jonami srebra) i antyalergiczna (bez NIKLU) powłoka, która nie tylko nie wpływa na smak i aromat dań, ale także dzięki swojej energooszczędności oraz wydajności, skraca czas przyrządzania dań. Stalowy, ferromagnetyczny rdzeń, idealnie przewodzi fale elektromagnetyczne przez całość naczynia, dlatego brytfannę można stosować także na kuchniach indukcyjnych, oszczędzając znaczną część energii. Silargan® jest twardszy od stali, nie rysuje się, nie zmienia koloru, można bez problemu myć naczynie w zmywarce.
W skrócie:
System ecompact z pokrywą, wysokim wkładem z 2 separatorami, niskim wkładem z 2 separatorami, termometrem
Dane techniczne:
Fot. Silit Polska
IP