"Francja na talerzu" Francois-Regis Gaudry

Nowość wydawnicza "Francja na talerzu" Francois-Regis Gaudry
VADEMECUM kuchni francuskiej. Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.

Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?
Kto mieszka w serze casgiu merzu?
Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?

350 zagadnień do rozgryzienia,
1250 specjałów do spróbowania,
375 przepisów do przetestowania,
260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,
setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…

Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crêpes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…

Chcesz gotować jak rodowity Francuz? Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!

Bon appétit!

Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-9402-8
EAN: 9788324094028
Liczba stron: 434
Wydawnictwo: Znak Koncept
Format: 240x328mm
Cena katalogowa: 229,99 zł
Tłumaczenie: Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński, Natalia Zmaczyńska
Rok wydania: 2023




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat