Kuchenne rozwiązanie niosące oszczędności

Poradnik taniego gotowania z DynaCook!
Inflacja i wzrosty cen sprawiają, że wszędzie szukamy oszczędności. Ważnym elementem w domowych budżetach są koszty związane z energią elektryczną, gazem, czy paliwem. Kluczowe wydają się zatem odpowiednie rozwiązania, które dzięki nowoczesnym technologiom zadbają o nasze oszczędności, a także decyzja o wykorzystaniu gazu zamiast prądu, np. podczas gotowania.

Ostatnie lata pokazują, że konsumenci przy wyborze sprzętu AGD – w szczególności płyt grzewczych – biorą pod uwagę nie tylko samą ergonomię urządzeń, ale i ekonomię konkretnych rozwiązań. Szukają zatem urządzeń, które łączą w sobie odpowiednią estetykę, design oraz technologię i funkcjonalności, pomagające w odpowiednim gospodarowaniu domowymi zasobami.

Oszczędne gotowanie – co jest ważne?
Przy wyborze sprzętu do gotowania, kluczową kwestią jest wybór sposobu zasilania. Jak się okazuje, gaz jest tutaj faworytem. Wyliczenia wskazują, że jest to najbardziej ekonomiczne źródło i jednocześnie doskonała alternatywa dla drogich w eksploatacji sprzętów na prąd.

- Przykładem są gazowe płyty ceramiczne – takich jak DYNACOOK. Jest to bowiem rozwiązanie, które ogranicza nadmierne zużycie gazu i prądu podczas gotowania. Bazuje ono na umieszczeniu palników gazowych pod gładką, ceramiczną płytą, co daje użytkownikom bezpieczeństwo korzystania z gazu oraz jego ekonomiczne spalanie. Technologia ta umożliwia spalanie gazu w sposób bezpieczny i kontrolowany. Ciepło nie rozchodzi się na boki – inaczej, niż w klasycznych kuchenkach płomienicowych – i nakierowane jest bezpośrednio na płytę, na której znajdują się garnki.  Dzięki temu spalany gaz zużywany jest bardziej wydajnie. Co więcej,  mikroprocesorowe systemy dbają o bezpieczeństwo wskazując ewentualny brak dopływu gazu lub nieprawidłowości jego przesyłu – wyjaśnia Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.

Design a oszczędzanie
Design ceramicznych płyt gazowych również odgrywa wielką rolę w gotowaniu. I nie mowa tu tylko o kwestiach estetycznych, ale także o specjalnie rozplanowanym ułożeniu pól grzewczych. Dzięki odpowiedniemu rozmieszczeniu, użytkownicy mają możliwość korzystania z darmowych pól grzejnych, w których wykorzystywane jest ciepło tworzone przez inne palniki. Tym sposobem można użytkować spalany gaz jeszcze wydajniej.

- Gazowe płyty ceramiczne DYNACOOK posiadają jeszcze jeden aspekt, który sprzyja oszczędnościom: wymiana  płyty na „gaz pod szkłem” nie generuje dodatkowego kosztu w postaci dodatkowego zakupu nowych garnków i naczyń. Na płycie gotować możemy za pomocą tego, co już mamy i lubimy, bez konieczności nabywania specjalnych naczyń jak w przypadku płyt indukcyjnych – dodaje ekspert marki DYNACOOK.

Płyty DYNACOOK dbają o nasze domowe budżety na wielu płaszczyznach. Z tym polskim sprzętem AGD nie pozostaje nam zatem nic innego, jak tylko skupić się na przyjemności płynącej z gotowania!

Fot. Dynaxo
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat