Teraz dostępny jest w nowej wersji jako składany, podręczny nóż Swiss Classic.
Prawdziwy test dla kuchennego noża? Odpowiedź jest jedna – „test pomidora”. Chociaż może brzmieć niewinnie, jest nie lada wyzwaniem. Miękka skórka i miąższ pomidora nie poddają się łatwo. Przekroić je jednym ruchem, by plastry miały równe krawędzie, są w stanie tylko najlepsze noże. Wśród nich jest niezwykle ostry Victorinox Swiss Classic.
Ten kolorowy i niewielki nóż Victorinox zdobył już wielu sympatyków, od profesjonalnych kucharzy po miłośników gotowania w domowym zaciszu. Sprawdza się nie tylko podczas krojenia warzyw i owoców, ale również świeżego pieczywa, a nawet lekko zmrożonego mięsa. Stanowi jedno z najbardziej uniwersalnych elementów wyposażenia kuchni.
Teraz ten popularny nóż Swiss Classic można mieć przy sobie w niemalże każdej sytuacji. W nowej, składanej wersji sprawdzi się jako towarzysz wędrówek i rowerowych wycieczek. Docenią go entuzjaści pikników oraz amatorzy biwakowania. Przeznaczony może być także do użycia w biurze, domu, czy restauracji ze względu na swój wygodny, składany charakter. Nóż jest lekki, można go myć w zmywarce, wykonany został ze stali nierdzewnej, odpornej na zużycie i ma ergonomicznie ukształtowany uchwyt. Ostrze można schować w rękojeści. Dla ostrza z falistą krawędzią dostępna jest ona w kolorach czarnym, czerwonym, zielonym, pomarańczowym, różowym i żółtym. Dla ostrza z prostą krawędzią – w czarnym i czerwonym.
Victorinox słynie z ponad 130-letniego doświadczenia w produkcji wysokiej jakości noży w Szwajcarii. Każdy element ma dożywotnią gwarancję na wszelkie wady materiałowe i produkcyjne.
Linia Victorinox Swiss Classic jest dostępna w sklepach specjalistycznych, firmowych salonach Victorinox oraz w Internecie.
Składany nóż Swiss Classic:
Cena: 79 zł
Fot. Victorinox
Informacja prasowa