Perfumy o zapachu szarlotki na palonym maśle

Nowy zapach z okazji premiery nowej książki Rozkosznego.
Kto nie chciałby pachnieć jak pyszne ciacho? Z okazji premiery nowej książki kulinarnej “Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michał Korkosz stworzył swój autorski zapach w perfumerii M061.

Michał Korkosz, znany w sieci pod wdzięcznym pseudonimem Rozkoszny, już wielokrotnie udowadniał, że jest wirtuozem kuchni i potrafi porwać za sobą tłumy smakoszy. W tym sezonie ma zamiar podbić serca kolejnych pasjonatów gotowania swoją nową książką, zatytułowaną „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują”. Dla swoich czytelniczek i czytelników przygotował niespodziankę – wraz z perfumerią M061 stworzył rozkoszne perfumy o zapachu szarlotki z palonym masłem.

„Kocham szarlotkę tak bardzo, że chciałbym nią pachnieć” – powiedziałem w jednym z moich filmów kulinarnych. Marzenia się spełniają.  Zaprojektowałem perfumy, którymi namiętnie się psikam. W perfumach „Nowe Rozkoszne” poczujesz m.in. zapach jabłek, wanilii, przypraw korzennych, tonki i czerwonego pieprzu oddających aromat szarlotki na palonym maśle – mojego ulubionego przepisu z nowej książki”.

U Rozkosznego smaki, zapachy i zmysłowy odbiór jedzenia splatają się z przyjemnością doświadczania życia. Właśnie za to pokochali go czytelnicy: Korkosz nie tylko uwielbia eksperymentować w kuchni i z entuzjazmem odkrywcy poszukiwać nowych, zniewalających smaków. Jest również wielkim koneserem życia, dzięki czemu dookoła swoich przepisów buduje zmysłowe opowieści, które inspirują i wciągają do rozkosznego świata. Jego przepisy są zawsze pełne kolorów, kształtów, tekstur i… pasji. Dlatego czyta i ogląda się je tak dobrze, a fani tłumnie podglądają Korkosza na największych aplikacjach społecznościowych.

W swojej nowej książce Korkosz z wielkim zapałem i finezją redefiniuje pojęcie „polskiej kuchni” i wyprowadza ją na szerokie wody globalnych wpływów, które już od wielu lat zadomowiły się nad Wisłą. Jak sam pisze: „Przed zawirowaniami historycznymi, zniknięciem z mapy Europy na 123 lata, nasz kraj był mozaiką narodów. W efekcie silne są kulinarne wpływy wschodnie, tureckie, rosyjskie, niemieckie, francuskie, włoskie i żydowskie.” Przepisy Rozkosznego naturalnie integrują polską kuchnię ze smakami z różnych zakątków świata, tworząc mieszankę, która nie bez powodu podbiła serca zagranicznej publiczności.

To książka, która jest jak fascynująca opowieść o tym, czym jest kuchnia bez ograniczeń. Trzymając ją w rękach, nie sposób się nie zainspirować i nie wkroczyć do kuchni z poczuciem, że będzie to wielka przygoda i wielka przyjemność. Bo taka jest właśnie aura otaczająca wszystko, czym dzieli się ze światem Michał Korkosz – przyjemna i… rozkoszna!

Chcesz poczuć świdrujący kubki smakowe zapach szarlotkowych perfum? Przyjdź na jedno ze spotkań autorskich z Michałem podczas jego trasy promocyjnej po Polsce.

Książka „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” ukazuje się 8 listopada nakładem Wydawnictwa Buchmann.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat