Smakując dźwięki świata…

Impreza promująca kompilację Pieprz i Wanilia.
Impreza promująca kompilację Pieprz i Wanilia.

W środę 28 września w warszawskiej Restauracji Lemongrass odbyła się impreza promująca piątą część popularnej serii kompilacji „Pieprz i Wanilia” autorstwa Stanisława Trzcińskiego. Atrakcją wieczoru był brawurowy koncert charyzmatycznej formacji Jazzy2. Wśród gwiazd, które pojawiły się na premierowym wieczorze, można było spotkać m.in.: Adę Fijał, Małgorzatę Potocką i Maćka Ulewicza. Wysmakowane dźwięki z całego świata oraz wykwintna egzotyczna kuchnia złożyły się na wyjątkową i niezapomnianą atmosferę tego wydarzenia.

Dwie płyty składające się na kompilację „Pieprz i Wanilia vol. 5 - The Best of Lounge Music” to muzyczna wyprawa po wielu gatunkach muzyki z najbardziej odległych zakątków całego globu. Bhangra, azjatycki chill out, rytmy afrykańskie, arabskie i latynoskie a także wielkie klasyczne przeboje muzyki lounge w zaskakujących aranżacjach tworzą niezapomnianą kompilację muzyczną. „Pieprz i Wanilia vol. 5” wydawany przez STX Records (Grupa STX JAMBOREE) wspólnie z EMI Music Poland to ponad 160 minut muzyki z pograniczna soulu, nu jazzu i chill outu z domieszką rozmaitych etnicznych brzmień. Stanisław Trzciński, autor i pomysłodawca serii „Pieprz i Wanilia”, która doczekała się dwóch Złotych Płyt, mówi: Ogromnie cieszy mnie, że dzięki tej serii mogłem połączyć swoje dwie największe pasje – muzykę i podróże. Owocem tego zamiłowania jest właśnie „Pieprz i Wanilia”.

Artystyczną atrakcją środowego wieczoru był koncert zespołu Jazzy2. Brawurowy występ tej formacji zgromadził wielu gości, fanów i przyjaciół serii „Pieprz i Wanilia”. Występujący zwykle w duecie wokalistka Krystyna Durys oraz pianista Ryszard Łyczko zaprosili tym razem do współpracy cenionego klarnecistę i saksofonistę Edwarda Rykaczewskiego, który występował m.in. z Paul’em Anka, oraz perkusistę Mariusza Przybylskiego. Charyzmatyczny kwartet kołysał tłum jazzowymi brzmieniami i uwodził brazylijską bossa novą.

Po koncercie muzyczne stery przejął popularny warszawski DJ Cpt. Sparky, który serwował gościom wieczoru wysmakowane DJ’skie sety. Dopełnieniem wieczoru pod hasłęm „Pieprzu i Wanilii” była egzotyczna kuchnia Lemongrass. Gości sczególnie zachwyciły wieprzowina suszona na słońcu i zupa Tom Kha Kai z kurczakiem i z mlekiem kokosowym.

Stało się już tradycją, że premierom płyt wydawanych przez STX Records towarzyszą wyjątkowe imprezy. Podczas tego wieczoru, który odbył się dzięki firmie Emmerson Evaluation, pojawiło się wszystko co wprawiło gości w doskonały nastrój: klimatyczna muzyka nawiązująca do kultowej serii, znakomity koncert Jazzy2, orientalne specjały kuchni Lemongrass i wyszukane koktajle MARTINI® Royale. W doskonałej atmosferze szalona zabawa trwała do późnych godzin nocnych.




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat