Trendy na kuchennym blacie

Funkcjonalność i piękno, czyli sprzęt Breville w akcji.
Kontrast czerni i bieli, detale ze stali nierdzewnej, styl retro w nowej odsłonie oraz funkcjonalność to najnowsze trendy, które mają wpływ na wygląd i konstrukcję nowoczesnych sprzętów AGD. Jeśli chcesz mieć czajnik, opiekacz czy ekspres do kawy stworzony na podstawie aktualnych trendów, to szukaj ich wśród najnowszych propozycji marki Breville.

Projektanci sprzętów kuchennych wyszli z założenia, że kuchnia to coraz częściej otwarte pomieszczenie i powinno być spójne stylistycznie z salonem czy jadalnią. Dlatego drobne sprzęty kuchenne, które stoją na blacie, mogą stanowić ozdobę wnętrza. Z drugiej strony nie powinny dominować kolorystycznie. Stąd nowoczesne sprzęty kuchenne mają klasyczne kolory, a ich ozdobę stanowią elementy ze stali nierdzewnej. Ważnym trendem jest też funkcjonalność urządzeń AGD. Dla użytkownika oprócz mocy urządzenia, liczy się np. ile będzie ono zajmowało miejsca na blacie i czy łatwo się je czyści.

Białe i czarne
Wszechobecny trend minimalistyczny da się zauważyć również we wzornictwie sprzętów z kategorii małego AGD. Najlepszym przykładem jest kolekcja New York Breville, w skład, której wchodzi czajnik i toster w kolorze matowej czerni w iście nowojorskim stylu. Czerń nadaje specyficzny klimat i kreuje wyjątkową aurę w klasycznych kuchniach.  Kolekcja ta dedykowana jest miłośnikom nowoczesnego stylu, gdzie rządzi minimalizm i zredukowany design.

Stal nierdzewna
Nowoczesne sprzęty kuchenne muszą być nie tylko estetyczne, ale też praktyczne. Dlatego na wysokiej pozycji w trendach wnętrzarskich utrzymuje się stal nierdzewna. To materiał, który doskonale sprawdzi się w kuchni. Nie pochłania zapachów, jest odporna na występowanie plam i nie pozostają na niej odciski palców, dzięki czemu jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości. Przykładem sprzętu, którego obudowa wykonana jest ze stali nierdzewnej jest czajnik elektryczny i toster z gamy Breville Mostra. Dodatkowo, jest on wykończony dopracowanymi do perfekcji detalami, co wprowadza odrobinę współczesnego stylu do każdej kuchni.

Nowe retro
Zamiast proponować całkowicie nowy design sprzętów, projektanci szukają inspiracji w przeszłości i starają się nieco zmodyfikować ikony stylu sprzed lat. W ten sposób pojawiły się trendy: retro i vintage. Najlepszym przykładem takiej inspiracji z przeszłości jest kolekcja Breville High Gloss, w której znajdziemy czajnik, toster i opiekacz wzorowane na stylu Art Deco. Styl ten, mimo iż, ma już niemal 100 lat, wciąż jest synonimem nowoczesnego designu i luksusu. Przedmioty Art Deco były wykonywane ze szlachetnych materiałów z charakterystycznymi wzorami geometrycznymi. W przypadku Breville High Gloss jest to ponadczasowa i elegancka biel oraz klasyczne, proste kształty.

Łatwe w obsłudze
Nowoczesny czajnik, gofrownica, toster czy ekspres do kawy oprócz tego, że powinny estetycznie prezentować się na kuchennym blacie, muszą być funkcjonalne, czyli takie, z których korzystanie jest proste, łatwe i przyjemne. Taki sprzęt da się łatwo czyścić i nie zajmuje zbyt wiele miejsca. Jest to szczególnie ważne w przypadku ekspresów do kawy, których konstrukcja jest nieco bardziej złożona. Dlatego Breville opracowało funkcję czyszczenia jednym przyciskiem, która jest m.in. dostępna w modelu Prima Latte III VCF146X. Z kolei czajniki Breville wyposażone są obrotową podstawę 360 stopni, która umożliwia podnoszenie i nalewanie pod dowolnym kątem, antypoślizgowe stopy oraz schowek na przewód.

Kawa, jaką lubisz
Każdy z nas lubi inną kawę, różny stopień przyrumienienia tosta i odmienny, niepowtarzalny smak gofrów. Dlatego urządzenia kuchenne są coraz częściej wyposażone w funkcje, które pozwalają dostosować smak konkretnego napoju czy dania do naszych upodobań. I tak ekspres Breville Bijou Barista posiada cykl preinfuzji, który oferuje ulepszoną ekstrakcję kawy, poprzez wstępne jej namoczenie, jak również w funkcję Manual Shot dla pełnej kontroli i dostosowania napoju do swoich preferencji. Z kolei opiekacz Breville DuraCeramic ma regulowane ustawienie temperatury, co umożliwia zmianę mocy grzewczej w zależności od tego, czy opiekamy pieczywo czy słodką bułkę.

Fot. Breville
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat