Bakalie KRESTO do codziennych wypieków

Wypieki codzienne i okazjonalne - jak je urozmaicić?
Okazji, by przygotować pyszny tort lub wyśmienite ciasto, jest wiele: jubileusze, rodzinne spotkania, zbliżające się Święta… Tworzenie wypieków to także doskonały pomysł na urozmaicenie długich, chłodnych wieczorów. Niezależnie od motywacji, jaka kieruje nas do kuchni, niezbędnym dodatkiem są bakalie KRESTO – m.in. orzechy, migdały oraz suszone owoce.

Jednym ze znanych i lubianych smaków w okresie jesienno - zimowym są orzechy, które wspaniale sprawdzają się w formie dodatku do wypieków, deserów i słodkich dań. Nie każdy jednak miał możliwość zebrania orzechów we własnym ogrodzie. Dlatego warto skorzystać z gotowych rozwiązań KRESTO, jak na przykład ORZECHY WŁOSKIE lub LASKOWE, które są dostępne przez cały rok.

Za naturalną chrupkość i finezyjny smak cenione są również migdały – można je dodawać do wypieków na etapie przygotowywania, jak i wykorzystać do końcowej dekoracji. W zależności od przepisu i autorskiego pomysłu warto sięgać po różne rodzaje MIGDAŁÓW KRESTO – całe, blanszowane, w formie delikatnych płatków lub słupków. Słupki oraz płatki migdałowe są idealne do użycia w formie posypki rogalików czy słodkich bułeczek z jabłkami i cynamonem. Z kolei migdały całe oraz blanszowane pozwalają uzyskać mocno wyczuwalną chrupkość – dlatego doskonale nadają się do ciast takich jak keks.

W kuchni warto mieć pod ręką także ŻURAWINĘ, MORELE i ŚLIWKI SUSZONE KRESTO – można na ich bazie tworzyć pyszne, słodkie farsze, zachowując pożądaną strukturę dania. Świeże owoce w trakcie obróbki termicznej puszczają dużo soku, co nie zawsze jest pożądanym efektem. Słodkie pierożki, owocowe rogale czy babeczki przygotowane z dodatkiem suszonych moreli, śliwek oraz żurawiny to dobry pomysł na szybkie, słodkie przyjemności, idealnie pasujące do popołudniowej kawy czy wypoczynku na tarasie w piękny, słoneczny dzień.

Przy przygotowywaniu wypieków ważny jest zarówno smak, jak i wygląd. RODZYNKI KRESTO to sposób na naturalną słodycz – dodane do wypieków powodują, że nie ma konieczności stosowania dużej ilości cukru. WIÓRKI KOKOSOWE natomiast idealnie nadają się do dekoracji pysznych, domowych ciast oraz okazjonalnych, eleganckich tortów.

Produkty KRESTO zapakowane są w wygodne, 100-gramowe opakowania, w całości wykonane z folii nadającej się do recyklingu. Po zużyciu zawartości torebkę należy wyrzucić do pojemnika oznaczonego kolorem żółtym.

Fot. VOG Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat