Black Velvet Cake

Przepis na Black Velvet Cake.
Przepis na pyszne ciasto - Black Velvet Cake.

Składniki:

  • 1 i ¾ szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka cukru,
  • ¾ szklanki kakao,
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • ½ łyżeczki soli,
  • 1 szklanka maślanki,
  • ½ szklanki oleju,
  • 2 jajka,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 1 szklanka zaparzonej kawy


Do dużego naczynia przesiać mąkę, kakao, sodę, proszek i sól. Do większej miski wlać maślankę, olej, jajka, cukier waniliowy i cukier. Roztrzepać wszystko łyżką do wymieszania wszystkich składników (nie ubijać). Dodać suche składniki i wymieszać, powoli dodawać gorąca kawę delikatnie mieszając. Gotową masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170st.C przez ok. 40-45 min. Wystudzić i dowolnie ozdabiać i nadziewać.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat