Bożonarodzeniowe inspiracje BackMit

Składniki do świątecznych potraw - najwyższa jakość od BackMit.
Kutia, strudle i makiełki to tradycyjne przysmaki, będące jednym ze znaków rozpoznawczych bożonarodzeniowego menu. Święta są okazją, by w ciepłej atmosferze miło spędzić chwile z bliskimi, delektując się smakami ulubionych potraw. Przygotowania do tego wyjątkowego czasu dobrze jest rozpocząć wcześniej. Już teraz warto komponować przepisy i zapełnić spiżarnię wysokiej jakości składnikami, takimi jak orzechy i migdały tarte oraz mak mielony BackMit.

Podstawowym składnikiem wielu ciast, słodkich deserów oraz kutii jest mak. W wielu świątecznych przepisach odgrywa on kluczową rolę, dlatego warto zadbać o to, by pochodził od sprawdzonego producenta, miał cenne wartości odżywcze oraz był wygodny w użyciu.

Mak mielony BackMit to bardzo praktyczne rozwiązanie – idealne dla każdego, kto ceni oszczędność czasu i doskonały smak. Po wysypaniu z opakowania mak wystarczy zalać niedużą ilością gorącego mleka, by już po chwili uzyskać gotowy produkt – nie wymaga on wcześniejszego namaczania ani czasochłonnego mielenia maszynką. Wystarczy dodać odrobinę miodu, rodzynki oraz inne ulubione bakalie, by w ciągu kilku minut uzyskać masę makową. Mak mielony BackMit nie zawiera dodatku aromatów, cukru ani wody i jest całkowicie naturalny, a masa przygotowana przy jego wykorzystaniu jest zdrową alternatywą dla wyrobów gotowych w puszkach, które są dostępne na sklepowych półkach w przedświątecznym okresie.

Samodzielnie przygotowaną masę można wykorzystać jako główny składnik makowca – wystarczy połączyć ją z ciastem i upiec w piekarniku. Bożonarodzeniowe ciasta występują w wielu smakowitych odsłonach – jako zwijane strucle, placki z kruszonką oraz chrupiące tarty. Dużym powodzeniem cieszą się też makowe babeczki i rogaliki, seromaki oraz oczywiście kutia – jedna z najbardziej rozpoznawalnych, wigilijnych potraw.

Niezbędne przy szykowaniu świątecznych dań są też różne rodzaje bakalii tartych BackMit: orzechy włoskie, orzechy laskowe oraz migdały. Dzięki sypkiej formie można dodawać je do ciast, z łatwością tworząc orzechowca, miodownik, choinkowe ciasteczka lub kruche rogaliki według autorskiego przepisu. Podobnie jak mak mielony, orzechy tarte BackMit również są w 100% naturalne i wolne od jakichkolwiek dodatków. Pozwala to nie tylko uzyskać doskonały efekt kulinarny, ale też zachować wartościowe składniki odżywcze.

Fot. VOG Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat