BackMit: niezbędny składnik nowoczesnego i tradycyjnego menu
Ile rodzin, tyle skojarzeń ze świętami i sposobów celebrowania tego czasu. Zarówno zwolennicy tradycyjnych potraw, jak i miłośnicy kulinarnych eksperymentów, do wykonania świątecznych dań potrzebują składników najlepszej jakości.
Kutia, makiełki, makowiec czy aromatyczne rogaliki to popisowe słodkości wigilijne, które mogą być przygotowane w wielu wersjach. Zawsze jednak jednym z podstawowych składników w ich recepturach jest mak. Kiedyś wymagał on długiego przygotowania, polegającego na namaczaniu i mieleniu, co zabierało cenny czas. Dziś warto sięgnąć po praktyczny, wygodny w użyciu mak mielony BackMit, by ekspresowo przygotować smakowite specjały.
Pełnia smaku i wygoda użytkowania
Mak mielony BackMit jest gotowy do użycia od razu po otwarciu opakowania; wystarczy jedynie zalać go gorącą wodą lub mlekiem. To produkt całkowicie naturalny, bez dodatku sztucznych barwników, konserwantów czy aromatów.
Każdy z artykułów tartych BackMit dostępny jest w opakowaniu, które chroni zawartość przed oddziaływaniem promieni słonecznych. To sprawia, że produkty BackMit zachowują świeżość przez długi czas, a ich przydatność do spożycia pozwala na wygodne przechowywanie w kuchennej spiżarni.
Tarte orzechy włoskie, laskowe lub migdały to niezastąpiony dodatek do ciast i farszy, a także zamiennik tradycyjnej mąki pszennej w wielu kreatywnych przepisach kulinarnych. Uniwersalność zastosowań sprawia, że produkty BackMit warto mieć w kuchennych zapasach w większej ilości, ponieważ wzbogacają smak potraw i wypieków nie tylko od święta.
Fot. BackMit
Informacja prasowa