Cztery nowe kształty

Podravka poszerza portfolio makaronów.
Podravka wprowadza na rynek cztery nowe kształty makaronów z pszenicy durum.

Stelline czyli gwiazdki oraz Quadretti znane w Polsce jako łazanki wzbogacą dania makaronowe, zaś Gemelli (warkocze) i Bucatini będą idealnym dodatkiem do sosów. Nowe propozycje to odpowiedź na potrzeby konsumentów oraz dynamicznie rosnący rynek w kraju.

Makarony już dawno zdobyły nasze serca, a dzięki ogromnej różnorodności można przygotować na ich bazie praktycznie nieskończoną ilość dań. Preferencje konsumentów przekładają się na rynek w Polsce, konsumpcja makaronów rośnie z roku na rok. Wykorzystując ten potencjał, producent poszerza swoje portfolio o cztery nowe rodzaje produktów dedykowanych do zup, sałatek, zapiekanek czy sosów.

Nowe makarony Podravka są wyprodukowane z wysokogatunkowej pszenicy 100% durum – typu włoskiego, znacznie przewyższają jakością te ze zwykłej pszenicy. Wyróżnia je wysoka wartość odżywcza: mąka z pszenicy durum jest bogatsza w białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne niż zwykła mąka pszenna. Ponadto ma też niższy indeks glikemiczny, co powoduje, że wyrzut cukru i insuliny jest niższy niż po zjedzeniu zwyczajnej oczyszczonej mąki pszennej. Ponadto produkty z niej wykonane mają zdecydowanie wyższe walory kulinarne: nie rozgotowują się, nie sklejają, a po ugotowaniu pozostają sprężyste.

Wszystkie produkty, które poszerzają ofertę Podravka są dostępne w opakowaniach 500g. Dzięki uzupełnieniu portfolio o kształty komplementarne do aktualnej oferty, producent chce zachęcić konsumentów do nowych kulinarnych eksperymentów na bazie makaronów.  

Fot. Podravka
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat