Tygryski, najchętniej kupowana marka chrupek kukurydzianych w całej Polsce*, to bezglutenowe przekąski przygotowane na bazie kaszy kukurydzianej. Wytworzono je bez dodatku soli i cukrów, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako urozmaicenie menu między głównymi posiłkami. Zamknięte w poręcznych opakowaniach, aż się proszą, aby wrzucić jej do plecaka czy worka, zwłaszcza że do wyboru jest wiele różnych wariantów – w tym plecionki i pałeczki. Tygryski plecione wyróżnia forma podania – jedną pałeczkę tworzy sześć pojedynczych splotów. Dzięki temu można je jeść na wiele różnych sposobów, a samo jedzenie może być naprawdę dobrą i czystą(!) zabawą, bo splot jest elastyczny, więc chrupki się nie kruszą. Przerwa już nigdy nie będzie nudna! Natomiast Tygryski nadziewane łączą przyjemność chrupania ze słodyczą nadzienia. To unikatowy produkt na rynku, stworzony zgodnie z opatentowaną technologią i recepturą – nadzienie jest termostabilne, przez co nie wypływa z pałeczki i nie brudzi rąk. A jak smakują? Tym co dzieci lubią najbardziej - czekoladą, truskawkami oraz jagodami, czyli… beztroskimi wakacyjnymi chwilami!
*Tygryski są najchętniej kupowaną marką chrupek kukurydzianych bez glutenu i dodatku cukru na podstawie danych z Panelu Gospodarstw Domowych GfK Polonia za rok 2023.
Fot. TBM
Infomacja prasowa