Nowy produkt jest dostępny w sprzedaży już od połowy kwietnia br., na terenie całego kraju.
Pierwsza zupa błyskawiczna w płynie „Kubek pełen smaku”, w przeciwieństwie do popularnych zup w proszku, wyróżnia się nie tylko płynną formułą, ale przede wszystkim bogatym smakiem i zawartością naturalnych składników. Bazą zup są świeże wyłącznie polskie warzywa oraz naturalne koncentraty barszczu czerwonego i pomidorowego, poszatkowane ogórki, zakwas żurku, groch. Nowe zupy zawierają także opcjonalnie śmietankę i makaron. Nie zawierają konserwantów, gdyż trwałość zapewnia obróbka termiczna–sterylizacja, pasteryzacja. Nie zawierają barwników.
„Nowoczesne pakowanie „Kubka pełnego smaku” wykonane jest z folii wielowarstwowej, a powłoka aluminiowa pełni funkcję ochronną przed czynnikami zewnętrznymi i gwarantuje wysoką jakość produktu. Dzięki procesowi sterylizacji i pasteryzacji, wszystkie nasze zupy zachowują trwałość i świeży smak.” – mówi Marcin Biel, technolog firmy Profi.
„To co wyróżnia nasz produkt w kategorii zup instant to jego płynna formuła, którą opracowaliśmy wykorzystując nasze wieloletnie doświadczenie w produkcji gotowych zup i dań. Dzięki płynnej konsystencji nasz produkt jest smaczny i gotowy do spożycia natychmiast po przygotowaniu” - mówi Piotr Szczeblowski, dyrektor ds. Handlu w firmie Profi.
„Kubek pełen smaku” dostępny jest w pięciu smakach tradycyjnych polskich zup: żurek, barszcz czerwony, ogórkowa, pomidorowa z makaronem, grochowa. Opakowanie zawiera od 70 g do 100 g produktu. Cena detaliczna: ok. 1,99 zł.
Produkt jest niskokaloryczny:
Fot. PROFI
IP