Letnie menu z mieszankami ziaren KRESTO

Tylko z bakaliami KRESTO!
Druga połowa lata i wczesna jesień to czas, gdy królują wysokie temperatury, a pogoda sprzyja spędzaniu czasu na świeżym powietrzu. Aby mieć wystarczająco dużo energii na aktywny wypoczynek warto zadbać o zbilansowaną dietę. W komponowaniu różnorodnych warzywnych sałatek i owocowych deserów świetnie sprawdzą się sezonowe plony natury oraz mieszanki ziaren KRESTO.

Każdy dzień warto rozpocząć od pożywnego śniadania, które w letnim okresie może mieć lżejszą formułę, bazującą np. na zimnym mleku lub maślance, serwowanych z płatkami i świeżymi owocami. Idealnym dopełnieniem zestawu jest mieszanka KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA/JAGODY GOJI, zawierająca m.in. mangan i żelazo, który pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie. Po takim posiłku można z werwą ruszać na rowerową przejażdżkę, górską wyprawę czy organizować rodzinny piknik w pięknych okolicznościach przyrody.

Przy komponowaniu dań lunchowych czy obiadowych warto korzystać z dostępności warzyw sezonowych. Dodanie ziaren nie tylko wzbogaci smak sałatek, koktajli czy leczo, ale również podniesie ich walory odżywcze oraz nada przyjemną chrupkość.

KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA to klasyczne połączenie dwóch rodzajów popularnych ziaren, charakteryzujące się wysoką zawartością magnezu, witaminy E oraz fosforu. Magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia znużenia. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Mieszanka SŁONECZNIK/DYNIA/SIEMIĘ LNIANE/SEZAM idealnie sprawdzi się w kuchni orientalnej, a SŁONECZNIK/DYNIA/ORZESZKI PINII to rarytas dedykowany wielbicielom dań inspirowanych kuchnią włoską.

Mieszanki ziaren KRESTO dostępne są w gramaturze 50 i 300 g, co umożliwia wygodne korzystanie z nich zarówno w kuchni domowej, jak i w warunkach turystycznych. Mniejsze opakowanie z łatwością można spakować do plecaka, by urozmaicić menu podczas piknikowania w każdych warunkach.

CENY:

  • KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA 50 g – 2,49 zł
  • KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA 300 g – 10,39 zł
  • KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA/SIEMIĘ LNIANE/SEZAM 300 g – 9,35 zł
  • KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII 50 g – 3,89 zł
  • KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII 300 g – 20,79 zł
  • KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA/JAGODY GOJI 50 g – 2,49 zł

Fot. KRESTO
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat