Najbogatsza odżywczo - królowa mąk!

Mąka lniana marki Ol'Vita
Mąka lniana marki Ol’Vita – naturalne bogactwo wartości oraz szerokie możliwości kulinarne.

Mąka lniana marki Ol’Vita to niezwykle bogata odżywczo alternatywa dla tradycyjnej mąki. Ma delikatny smak i aromat, dzięki czemu doskonale nadaje się do wypieków wytrawnych i słodkich.

Mąka lniana Ol’Vita powstaje z częściowo odtłuszczonego siemienia lnianego brązowego. Jest 100% naturalna, nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Jest to wyjątkowo wartościowa mąka przodująca pod względem składu i szerokich możliwości zastosowania.  Zawiera m.in.: wapń, fosfor, żelazo, cynk, miedź, chrom, lecytynę oraz witaminy z grupy B. Jest bogata w aminokwasy egzogenne, takie jak leucyna, lizyna, fenyloalanina, tryptofan.  Mąka lniana zawiera błonnik, witaminę E oraz lignany, będące silnymi antyutlenia­czami.

Zawarte w mące składniki mają pozytywny wpływ na zdrowie i właściwą kondycję całego organizmu. Witaminy z grupy B są korzystne dla układu nerwowego oraz wspomagają procesy przemiany materii. Błonnik wspiera  prawidłowe funkcjonowanie jelit, natomiast śluzy charakterystyczne dla mąki lnianej i siemienia lnianego działają osłonowo na błony i wyściółkę przewodu pokarmowego. Kwasy tłuszczowe występujące w mące lnianej pomagają utrzymywać właściwy poziom cholesterolu we krwi i wspomagają właściwa pracę układu krążenia, natomiast lignany poprawiają gospodarkę hormonalną.

Mąka lniana Ol’Vita to aromatyczna, delikatna w smaku propozycja dla wszystkich osób, które nie tylko chcą zadbać o swoje zdrowie, ale także sięgnąć po nowe rozwiązania i możliwości kulinarne. Mąka lniana w połączeniu z mąką pszenną idealnie nadaje się do wszelkich wypieków wytrawnych i słodkich. Jest doskonała do chlebów, bułek, ciastek, muffinek, placków, a także naleśników. W 100 % nadaje się idealnie do tart i ciastek kruchych.  Ponadto świetnie zagęszcza zupy i sosy, wzbogaca kotlety i farsze. Sprawdza się też jako wartościowy, surowy dodatek do past kanapkowych, musli, jogurtów, zdrowych koktajli lub smoothie.  Co ciekawe, mąka lniana doskonale zastępuje jajko w wypiekach dla wegan i osób uczulonych na jaja. Dzięki zawartości śluzów świetnie scala ciasto.

Mąka Ol’Vita dostępna jest w wygodnym opakowaniu zamykanym strunowo, dzięki czemu łatwiej ją dozować i przechowywać, a także utrzymać jej świeżość na dłużej.

  • Marka: Ol’Vita
  • Pojemność: 250 g
  • Sugerowana cena: ok 6 zł

Fot. Ol'Vita
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat