Dojrzewające w pełnym słońcu pomidory orzeźwiające ogórki czy sałata to prosty sposób na przygotowanie pełnych smaku sałatek. Bogate w odżywcze właściwości ziarna nie tylko wzbogacą smak dania, ale też je urozmaicą, wprowadzając przyjemną chrupkość.
Dodatkiem uniwersalnym, znakomicie nadającym się do różnych typów sałatek, są pestki dyni i słonecznika. Mieszanka KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA to miks, który ma wysoką zawartość fosforu, magnezu i witaminy E. Fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, a także pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz mięśni. Witamina E natomiast pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. W wersji KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA/JAGODY GOJI ziarna harmonijnie łączą się ze słodyczą owocu. Obie kompozycje są idealnym dodatkiem nie tylko do sałatek, ale również wypieków, zup, dań mięsnych czy porannej owsianki. Mieszanka SŁONECZNIK/DYNIA/SIEMIĘ LNIANE/SEZAM to smaczna kompozycja ziaren, która dodatkowo wpływa na samopoczucie, dzięki wysokiej zawartości m.in. cynku, który pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych. Mieszanka sprawdza się znakomicie zarówno w formie przekąski, jak i dodatku do słonych oraz słodkich potraw.
Źródłem cennego białka i błonnika jest mieszanka KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII. Kompozycja ma również wysoką zawartość potasu, żelaza i magnezu. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu nerwowego, a żelazo – w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i odgrywa rolę w procesie podziału komórek.
Prosty skład, brak sztucznych dodatków i pełnia naturalności – to hasło przewodnie pożywnej diety w pełni lata. Dzięki mieszankom ziaren KRESTO tegoroczne menu może być nie tylko zdrowe, ale też zdrowo urozmaicone. Wszystkiego pysznego!
CENY:
Fot. KRESTO
Informacja prasowa