Nowe bezglutenowe kabanosy Madej Wróbel

Smaczna przekąska na wynos od Madej Wróbel.
Wieprzowe i drobiowe kabanosy śląskiej firmy Madej Wróbel są teraz dostępne w wersji bezglutenowej, w 4 charakternych smakach. Wyróżnia je bardzo wysoka zawartość najwyższej jakości mięsa i dodatek naturalnych przypraw.

Suche cienkie kiełbaski wzięły swoją nazwę od kabana – prosiaka, którego tuczono głównie ziemniakami, aby jego mięso nabrało wykwintnego smaku. Od kiedy pojawiły się w Polsce, produkowano je w rodzinnych masarniach właśnie z surowca najwyższej jakości.

Nie inaczej robi Madej Wróbel, który swoje Kabanosy Wieprzowe, Kabanosy z Serem, Kabanosy z Drobiem oraz Kabanosy Chili robi autentycznie po śląsku, przede wszystkim nie żałując mięsa: w 100 g gotowego produktu jest go aż 175–200 g! To kiełbaski idealne, wieprzowe lub drobiowo-wieprzowe, o charakternym smaku, który zawdzięczają dodawanym od serca przyprawom (głównie pieprzowi) oraz serowi lub papryczce chili. Ponieważ są wędzone, parzone i suszone, można bezpiecznie przechowywać je przez 48 godz. poza lodówką, w temperaturze nawet 25°C.

Ich wyjątkowym smakiem i jakością mogą teraz cieszyć się także osoby z celiakią i nietolerancją glutenu oraz stosujące dietę bezglutenową. Kabanosy uzyskały bowiem prawo do używania symbolu Przekreślonego Kłosa, licencjonowanego znaku przyznawanego jedynie tym produktom, które przeszły rygorystyczny proces kontroli i są regularnie badane.

Idealnie sprawdzą się jako bezpieczna przekąska na wynos, nawet w ciepłe dni i wieczory w plenerze. Ze względu na dość dużą zawartość białka, docenią je osoby aktywne fizyczne, które po wysiłku (np. górskiej wędrówce czy treningu) muszą zjeść coś treściwego, aby zregenerować siły. Świetne do schrupania w czasie krótkiej przerwy w szkole. Wreszcie przydadzą się wszystkim osobom, które nie mogą sobie pozwolić na dłuższy posiłek w czasie pracy.

Producent: Madej Wróbel

Wszystkie kabanosy zostały zapakowane w najbezpieczniejszej i przedłużającej świeżość atmosferze ochronnej. Biały nalot na osłonkach jest naturalnym wynikiem procesu suszenia.

Po otwarciu opakowania należy przechowywać je w temp. 2–25°C i zjeść w ciągu 48 godz.

Fot. Madej Wróbel
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat