Nowości od DeCare: makarony i pasty

Wypróbuj tych produktów i eksperymentuj w kuchni.
Tej jesieni wypróbuj kilku nowości prosto od marki DeCare:

Makaron do Pho 200 g House of Asia
Naturalnie bezglutenowy makaron ryżowy ma prosty, czysty skład bez zbędnych dodatków i konserwantów. Po przygotowaniu jest jędrny i sprężysty, a jego 4 mm wstążki doskonale absorbują smaki. Makaron jest dedykowany jako dodatek do znanej na całym świcie zupy pho. Świetnie pasuje również jako składnik innych zup, sałatek, dań mięsnych i wegetariańskich oraz dań typu stir-fry

Makaron ryżowy z kurkumą 200 g House of Asia
Makaron ryżowy z dodatkiem aromatycznej kurkumy to idealna i zdrowa alternatywa dla klasycznych makaronów. Kurkuma, dzięki której makaron nabiera charakterystycznego koloru wykazuje również działanie przeciwzapalne. Makaron jest naturalnie bezglutenowy, lekkostrawny i nie obciąża przewodu pokarmowego. Makaron ma wiele zastosowań, między innymi sprawdzi się jako składnik zup, sałatek, dań mięsnych wegańskich i wegetariańskich.

Makaron ryżowy z czarnym sezamem 200 g House of Asia
Makaron ryżowy z dodatkiem czarnego sezamu to doskonały pomysł na urozmaicenie codziennej kuchni. Dzięki zawartości czarnego sezamu zyskuje niepowtarzalną ciemną barwę. Ma wiele zdrowotnych zalet. Jest lekkostrawny, a zarazem bardzo odżywczy. Posiada 100% naturalny skład, bez zbędnych dodatków. Makaron ma wiele zastosowań, między innymi sprawdzi się jako składnik zup, dań mięsnych i wegetariańskich, doskonały do dań typu stir-fry. Szybki w przygotowaniu, wystarczy wrzucić do wrzącej wody, gotować 5-6 minut i przepłukać w zimnej wodzie.

Makaron instant pszenny 100 g House of Asia
Makaron chiński, w postaci długich, cienkich nitek przygotujesz bez gotowania, wystarczy zalać go wrzątkiem i odczekać 4-5 minut. Dodatkowo jest lekki i bardzo pożywny dzięki dużej zawartości białka – zawiera go aż 11g w 100g. Ma prosty, czysty skład, jedynie mąka pszenna, woda i sól. Może być wszechstronnie wykorzystywany. Jest znakomitym dodatkiem do bulionów i zup, potraw mięsnych i wegetariańskich.

Pasta Bulgogi 50 g House of Asia
Bulgogi, czyli koreańska wołowina z grilla, składa się z cienkich, delikatnych pasków wołowiny marynowanych w aromatycznej, średnio pikantnej paście. Tradycyjnie serwowana z liśćmi sałaty, białym ryżem, pikantną pastą gochujang oraz kimchi. Dzięki tej paście w prosty sposób przygotujesz to koreańskie danie oraz nadasz innym potrawom wyjątkowego smaku i aromatu. Zamiast wołowiny możesz użyć ulubionych mięs, owoców morza oraz tofu.

Pasta miodowo-czosnkowa 50 g House of Asia
Słodycz miodu i wyrazisty smak czosnku stanowią doskonałą bazę marynat i sosów do mięs. Pasta nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku i sztucznych zagęstników. Zawiera tylko naturalne składniki – sos sojowy, pastę pomidorową, czosnek oraz miód.  Jest odpowiednia dla wegan i wegetarian.

Pasta Butter chicken 50 g House of Asia
Pasta Butter Chicken to niezwykle bogaty, intensywny w smaku i kremowy sos na bazie pomidorów z dodatkiem soku z tamarynda, imbiru, czosnku, liści kolendry i starannie wyselekcjonowanych indyjskich przypraw. Pozwala w kilka chwil przygotować jedno z najpopularniejszych indyjskich dań Butter Chicken. Atutem pasty jest czysty skład, bez zbędnych dodatków. Sprawdzi się idealnie jako szybki, orientalny posiłek dla dwóch osób.

Pasta do zupy Pho 50 g House of Asia
Zupa Pho to tradycyjna wietnamska zupa, jedno z najbardziej popularnych dań kuchni azjatyckiej w całej Europie. Jej główne składniki to bulion, makaron ryżowy, mięso lub warzywa i dodatki w postaci między innymi świeżych ziół. Zupa stanowi pełnowartościowe danie, a dzięki paście przygotujesz ją w prosty i szybki sposób w domowym zaciszu. W ofercie House of Asia znajdziesz również Makaron do pho.

Pasta Laksa 50 g House of Asia
Pikantna pasta z dodatkiem rozgrzewającego galangalu, orzeźwiającej trawy cytrynowej i aromatycznych przypraw, dzięki której przygotuj jesz malezyjską zupę Laksa z dodatkiem mięsa lub owoców morza, grubego makaronu ryżowego oraz mleczka kokosowego. Równie świetnie sprawdzi się jako średnio pikantna przyprawa do dań smażonych, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich.

Pasta Kung Pao 50 g House of Asia
Pasta Kung Pao to niezastąpiony składnik dania o tej samej nazwie. Wystarczy dodać ryż, kurczaka lub tofu oraz chrupiące orzeszki ziemne, a ten syczuański, wyrazisty i lekko pikantny przysmak będzie gotowy już w 15 minut.

Sos Mango Chutney 340 g House of Asia
Słodko-pikantny, aromatyczny sos swoją gęstość zawdzięcza wysokiej zawartości mango – aż 45%. Jest popularnym składnikiem dań indyjskich, ale sprawdzi się świetnie również w kuchni azjatyckiej i polskiej. Można stosować go jako dip lub składnik dressingów do sałatek oraz sosów do dań smażonych i z grilla. Sos jest odpowiedni dla wegetarian i wegan, posiada tylko naturalne składniki, nie zawiera dodatku konserwantów i glutenu.

Fot. DeCare
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat