Panierowane krążki kałamarnicy MarNatura

Dania gotowe od PESCA NORD.
Kalmary, obok krewetek czy ośmiornicy, są jednym z najpopularniejszych morskich przysmaków. Ich delikatne i smaczne mięso jest bogatym źródłem najbardziej pożądanych składników odżywczych. Choć istnieje mnóstwo sposobów na ich przygotowanie, najbardziej znane są jednak w formie smażonych, panierowanych krążków. Produkt MarNatura od PESCA NORD to przepyszne duo - połączenie kałamarnic oraz panieru przygotowanego na bazie mąki pszennej oraz skrobi kukurydzianej.

Pomimo coraz większej świadomości konsumentów, spożycie ryb w Polsce ciągle nie jest zbyt duże. Warto zatem nieco urozmaicić i wzbogacić naszą dietę o ten bardzo popularny na całym świecie gatunek owoców morza. Tym bardziej, że ich korzystnego wpływu na nasze zdrowie nie trzeba już nikomu udowadniać, a wartości odżywcze i bogactwo witamin nie ustępują innym zdrowym, naturalnym produktom. Eksperci zalecają jedzenie ryb i owoców morza przynajmniej raz w tygodniu, dajmy zatem szansę panierowanym kalmarom!

Wartościowy posiłek
Podobnie jak ryby, kalmary są bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Warto włączyć je więc do codziennego menu również ze względu na ich niskokaloryczność. Są znakomite  dla osób zmagające się z nadwagą, poszukujących alternatywy dla mięsnych czy roślinnych panierowane przysmaków - kalmary, są od nich zdrowsze, a równie smaczne!

Formowane, panierowane krążki z kałamarnicy MarNatura od PESCA NORD mogą być zarówno smażoną lub pieczoną przekąską, jak i wyjątkowym dodatkiem do sałatek, szybkim lunchem, czy też daniem obiadowym. Klasyczne, śródziemnomorskie „Calamares a’la Romana” przygotowuje się panierując odpowiednio przygotowane wcześniej pokrojone w krążki. Gotowy produkt MarNatura PESCA NORD jest błyskawicznym sposobem na podanie smacznego, nieoczywistego posiłku, który sprosta nawet najbardziej wymagającym gustom.

Przysmak na każdą okazję
Kalmarowe krążki Mar Natura od PESCA NORD są świetną opcją na imprezową przekąskę, jak i niecodziennym pomysłem na obiad. Możemy w prosty sposób zaskoczyć domowników czy też niespodziewanych gości łatwym w przygotowaniu daniem, podając kalmary w smacznej, chrupkiej panierce. Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie całego organizmu, wspomoże pracę serca, nie obciążając nadmiernie wątroby. Kalmary to również produkt bogaty w selen oraz witaminy. Teraz możemy przekonać do jedzenia tych wartościowych kąsków całą rodzinę, a także przygotować je podczas romantycznej kolacji, ponieważ kalmary są naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną.

Fot. PESCA NORD
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat