Pesso Makaron Pszenno-Gryczany

Pesso Makaron Pszenno-Gryczany Wodzisław.
Doskonale wiemy, że kasze są bardzo zdrowe i pożywne, a na dodatek smaczne. Jednak proces ich przygotowywania (nawet jeżeli są w torebkach) niektórym wydaje się zbyt pracochłonny.

Podobnie rzecz się ma z makaronem. Jest pyszny, ale trudno zapomnieć o rytuale jego przygotowania, który wymaga zagotowania garnka wody, a potem trwania przy nim w oczekiwaniu na jedyny, właściwy moment odcedzenia. Jeżeli to wszystko napawa nas przerażeniem, ale nie chcemy też sięgać po tzw. chińskie zupki, wybierzmy Pesso Makaron Pszenno-Gryczany firmy Wodzisław. Nie musimy go gotować – wystarczy zalać wodą i mamy gotową bazę do zdrowego, pełnowartościowego posiłku.

Pesso Makaron Pszenno-Gryczany to danie, które nie wymaga gotowania, ale w przeciwieństwie do innych produktów tego typu – jest lekkostrawny i dba o nasz żołądek. Dzięki specjalnej technologii, opracowanej przez polskich naukowców, powstaje wyłącznie ze składników zbożowych, bez dodatku środków spulchniających, stabilizatorów i emulgatorów. W składzie znaleźć można tylko mąkę pszenną i kaszkę gryczaną, ze szczyptą soli. Jedna porcja (45 g) dostarcza 166 kcal, a 100 g – 369 kcal.

Do jego przygotowania wystarczy woda (gorąca albo w temperaturze pokojowej, a nawet zimna) do zalania porcji potrawy. Po chwili mamy już gotowy makaron, który świetnie zastąpi ten tradycyjny, ale też sprawdzi się w wielu innych rolach: można go podać zamiast ryżu albo ziemniaków, w duecie z mięsem, rybą, warzywami oraz serem. Z powodzeniem zastępuje kaszę gryczaną, doskonale komponuje się z pieczarkami, cebulką, pietruszką i innymi warzywami. Ma bardzo delikatny, gryczany smak i dlatego będzie idealną bazą do naszych kulinarnych kompozycji.

Jest lekkostrawny – bez dodatku tłuszczu (makaron jest wytwarzany bez smażenia), jajek, cukru, chemicznych ulepszaczy smaku oraz cholesterolu. Jako produkt zbożowy jest za to skarbnicą naturalnego, roślinnego błonnika, który sprawia, że szybciej jesteśmy w stanie nasycić głód. Zawiera też węglowodany złożone, witaminy oraz sole mineralne.

Sposób przygotowania:

  • Na gorąco – porcję Pesso zalać taką samą ilością gorącej wody (na przykład 1 szklanka Pesso + jedna szklanka wody; 1 szklanka Pesso to około 2-3 porcje), następnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem na ok. 2 minuty, ponownie wymieszać i odczekać jeszcze 3 minuty.
  • Na zimno – porcję Pesso zalać taką samą ilością zimnej wody, następnie wymieszać. Po około 10 minutach ponownie wymieszać i odczekać jeszcze 15 minut.

Opakowanie: 180 g (w środku książeczka z przepisami)
Cena: ok. 4,50 zł

Fot. Wodzisław
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat